ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Mε τρακτέρ και φέρετρα πάνε στην Agrotica - Ξεκίνησε η «επέλαση»

αγρότες, Θεσσαλονίκη
Thesstoday

Αγρότες από το Δερβένι ξεκίνησαν με τα τρακτέρ τους κατευθυνόμενοι προς τη Θεσσαλονίκη, κουβαλώντας μαζί ένα φέρετρο και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για την μαύρη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν

Με μια συμβολική κίνηση που υποδηλώνει την κατάρρευση του αγροτικού κλάδου, ξεκίνησε η επέλαση των αγροτών προς τη Θεσσαλονίκη, για την 30η Agrotica.

Αγρότες από το Δερβένι ξεκίνησαν με τα τρακτέρ τους κατευθυνόμενοι προς τη Θεσσαλονίκη, κουβαλώντας μαζί ένα φέρετρο και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για την μαύρη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Η «επέλαση των τρακτέρ», όπως αναφέρει το thesstoday.gr, θα γίνει από τις τρεις εισόδους της πόλης, το Δερβένι, τα Μάλγαρα και τα Πράσινα Φανάρια, με τους αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός προς αποφυγήν εντάσεων. Περισσότεροι από 500 αστυνομικοί θα επιτηρούν τους αγρότες.

Τα δρομολόγια των αγροτών

ΜΠΛΟΚΟ-ΚΟΥΦΑΛΙΑ: Ραντεβού 8 το πρωί στον κόμβο (40 τρακτέρ) με αγρότες από Γιαννιτσά – Χαλκηδόνα – Κιλκίς – Λουδία – Μεσημβρία – Εύρωπος με κατεύθυνση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΜΠΛΟΚΟ-ΔΕΡΒΕΝΙ: Στις 8 το πρωί θα ενωθεί το μπλόκο από Σέρρες (100 τρακτέρ), Δράμα, Καβάλα με το μπλόκο στο Δερβένι (55) τρακτέρ και θα ξεκινήσει πορεία προς τη ΔΕΘ – Helexpo, μέσω της εσωτερικής περιφερειακής – 26ης Οκτωβρίου – Παραλιακή – Νικολάου Γερμανού ( με χώρο συγκέντρωσης το πλακόστρωτο, στο τόξο. Θα είναι και τα πρώτα τρακτέρ που θα μπουν στην πόλη.

ΜΠΛΟΚΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στον κόμβο της Θέρμης θα ενωθούν αγρότες από Επανομή, Ρύσιο και θα ξεκινήσει πορεία προς το κέντρο μέσω της Βούλγαρη. Συνολικά περίπου 300 τρακτέρ, μαζί με τρία φορτηγά με μελισσοκόμους, οι οποίοι θα δηλώσουν παρουσία στο συλλαλητήριο. Επίσης, θα υπάρχουν πέντε συντονιστές από τα μπλόκα, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι ώστε τα τρακτέρ να φθάσουν άμεσα στη ΔΕΘ – Helexpo ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι οδηγοί της Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος των τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη θα γίνεται σταδιακά, σε διαφορετικό χρόνο – ανά μπλόκο. Γενικός στόχος, σύμφωνα με τους αγρότες, έως τις 11.00 να βρίσκονται στο πλακόστρωτο. Στην παραλιακή, στο ύψος του Λευκού Πύργου περιμένουν τους αλιείς από Μηχανιώνα οι οποίοι με τα καΐκια τους θα αράξουν στο σημείο, ανάβοντας φωτιές.

Στις 11.00, μελισσοκόμοι που θα έχουν ξεκινήσει από τον κόμβο Ρυσίου θα βρίσκονται στην πλατεία της ΧΑΝΘ ώστε να διαδηλώσουν για τις αντιξοότητες του κλάδου τους.