ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται η ώρα του «θερισμού» - Οι επόμενες κινήσεις και οι αποφάσεις των αγροτών στα μπλόκα

Έρχεται η ώρα του «θερισμού» - Οι επόμενες κινήσεις και οι αποφάσεις των αγροτών στα μπλόκα
Φωτ.: Eurokinissi

Κινητοποιήσεων συνέχεια και αύριο για πολλές ομάδες αγροτών εν αναμονή των αποφάσεων 

Έρχεται η ώρα του «θερισμού» για το αγροτικό ζήτημα εν αναμονή των επόμενων κινήσεων και των αποφάσεων των διαμαρτυρομένων αγροτών στα μπλόκα.

Την Τρίτη, στη Νίκαια θα συνεδριάσει η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε συμβολικό αποκλεισμό της παλαιάς Εθνικής Αντιρρίου -Ιωαννίνων στον κόμβο της Ερμίτσας, λίγο έξω από το Αγρίνιο προχώρησαν το απόγευμα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας. Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία αγροτών σημειώθηκε στο Άστρος της Κυνουρίας.

Στο συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου του Στρυμονικού αναμένεται να προχωρήσουν αύριο Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 13:00 μ.μ. οι αγρότες του Νομού Σερρών Σύμφωνα με την ΕΡΤ το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού θα είναι διάρκειας 15 με 20 λεπτών και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και θα γίνει σε συνεννόηση με την αστυνομία.

Νωρίτερα στις 11:00 αγρότες που είχαν αφήσει τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης των Σερρών θα τα μεταφέρουν κάτω από τον κόμβο του Στρυμονικού στον Επαρχιακό δρόμο Ηράκλειας-Στρυμονικού.

Την ίδια ώρα με το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού από τους Σερραίους αγρότες θα κλείσει και η Εγνατία στο ύψος του Δερβενίου.

Επίσης σε μπλόκα στα Μεγάλα Χωράφια είναι το ραντεβού των αγροτών των Χανίων αύριο Δευτέρα στις 11 το πρωί.

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, θα κάνουν επίσης τη Δευτέρα οι αγρότες από τα Νέα Μουδανιά. Με ψήφισμα που θα επιδώσουν στον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Λένε πως τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν τους αφορούν, όπως την ακαρπία της ελιάς.

Την Κυριακή οι αγρότες της περιοχής κράτησαν κλειστό τον δρόμο από τη Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική, στον κόμβο των Νέων Μουδανιών.