ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκο της Αστυνομίας στους αγρότες της Χαλκιδικής

Μπλόκο της Αστυνομίας στους αγρότες της Χαλκιδικής
Newsbomb.gr

Με 30 τρακτέρ οι αγρότες θέλησαν να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν στο ύψος του Λακκώματος

Ρεπορτάζ: Φανή Χαρίση

Μια κλούβα των ΜΑΤ στήθηκε ως οδοφράγμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών ανακόπτοντας έτσι το κομβόϊ των αγροτών της Χαλκιδικής που με περίπου 30 τρακτέρ θέλησαν να φτάσουν εξω απο το υφυπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης).

Η αστυνομική δύναμη έκοψε την κάθοδο των αγροτών στο ύψος του Λακκώματος ενώ μέχρι στιγμής τα πνεύματα παραμένουν ήρεμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες και οι μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής βρίσκονται στον κόμβο των Νέων Μουδανιών εδώ και 12 ημέρες ζητώντας λύση στα προβλήματα τους ενώ χτες πραγματοποίησαν πολύωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανιών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Σήμερα είχαν σχεδιασει να φτάσουν στο ΥΜΑΘ προκειμένου να παραδώσουν τα αιτήματα τους στον υφυπουργό κ. Κωνσταντινίδη.

Οι αγρότες φέρονται αποφασισμένοι να μείνουν στο σημείο εάν δεν τους επιτραπεί να συνεχίσουν την πορεία τους προς το υφυπουργείο στη Θεσσαλονίκη

Δείτε επίσης το βίντεο από το μπλόκο της ΕΛΑΣ:

Μπαίνουν με τα τρακτέρ στα χωράφια για να παρακάμψουν το μπλόκο

Την ίδια ώρα περίπου επτά αγρότες με τα τρακτέρ τους κατάφεραν και κινούμενοι μέσα από χωράφια να «σπάσουν» τον αστυνομικό φραγμό και έκλεισαν και τον παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανίων και ειδικότερα το ρεύμα με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία εκτρέπει την κυκλοφορία από άλλο σημείο της εθνικής οδού προκειμένου οι οδηγοί να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται η ώρα του «θερισμού» - Οι επόμενες κινήσεις και οι αποφάσεις των αγροτών στα μπλόκα

Αγρότες Χαλκιδικής: "Απόβαση" με τα τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη και ανάβουν τις μηχανές για το Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: Πορεία με τρακτέρ στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης προγραμματίζουν οι αγρότες