ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Πώς είναι σήμερα η 14χρονη που βίαζαν στον Μυλοπόταμο - Τι αποκαλύπτει η ψυχολόγος της

Ρέθυμνο: Πώς είναι σήμερα η 14χρονη που βίαζαν στον Μυλοπόταμο - Τι αποκαλύπτει η ψυχολόγος της

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η ασέλγεια του κοριτσιού φέρεται να συνέβαινε κατ’ εξακολούθηση τα τελευταία τρία χρόνια, από τότε που ήταν δηλαδή 12 ετών.

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε ένα 14χρονο κορίτσι που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην περιοχή του Μυλοποτάμου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού φέρεται να συνέβαινε κατ’ εξακολούθηση τα τελευταία τρία χρόνια, από τότε που ήταν δηλαδή 12 ετών.

Όπως ανέφερε στο Action24 η ψυχολόγος στο «Χαμόγελο του Παιδιού», Μαρία Φουσταλιεράκη, η οποία μίλησε με την 14χρονη που έχει πέσει θύμα αρρώστων, που ασελγούσαν στο κορμί της, «προσπαθούμε να προστατεύσουμε το παιδί, γιατί είναι ήδη εκτεθειμένο και βάλλεται από παντού σε μια κλειστή κοινωνία. Στόχος στα πρώτα στάδια είναι να διαχειριστούμε το σοκ και μετά περνούν από διάφορα στάδια τα παιδιά. Θυμίζει τα στάδια του πένθους. Στόχος μας είναι να αποφορτιστεί το παιδί».

Όπως αποκάλυψε και η ψυχολόγος, ο εφιάλτης που βίωνε η ανήλικη ήρθε στο φως από μια ανώνυμη καταγγελία που έγινε στο «Χαμόγελο του Παιδιού». «Έγινε ανώνυμη καταγγελία στην εθνική τηλεφωνική γραμμή 1056, που λειτουργεί το Χαμόγελο του Παιδιού. Δεχθήκαμε το περασμένο καλοκαίρι διάφορες κλήσεις από ευαισθητοποιημένους πολίτες. Κάναμε αμέσως τη διασύνδεση με τις αρμόδιες Αρχές για να ερευνηθεί η καταγγελία. Αρχικά, η καταγγελία που έγινε σε εμάς αφορούσε στην σεξουαλική εκμετάλλευση του κοριτσιού, κάτι που δεν προκύπτει από τις μέχρι τώρα έρευνες της Αστυνομίας».

Σύμφωνα με όσα γνωρίζει η ίδια, κλείνονταν «ραντεβού» για να ασελγήσουν στο κορμί του 14χρονου κοριτσιού, μέσω του Πακιστανού. «Με εντολή εισαγγελέα το παιδί δεν απομακρύνθηκε από το οικογενειακό περιβάλλον. Το παιδί είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, κάτι που δεν της επιτρέπει να παρακολουθεί τα μαθήματά της στο σχολείο», ανέφερε η ψυχολόγος.