ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρέθυμνο: Έρευνα για την αυτοκτονία του πατέρα της 14χρονης - Γνώριζε πως βίαζαν την κόρη του;

Ρέθυμνο: Έρευνα για την αυτοκτονία του πατέρα της 14χρονης - Γνώριζε πως βίαζαν την κόρη του;

Ρέθυμνο: Αδιανόητες είναι οι αποκαλύψεις για όσα συνέβαιναν στην Κρήτη με πρωταγωνίστρια μια 14χρονη και έναν Πακιστανό που την εξέδιδε

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από τα όσα αποκαλύπτονται για τη φρίκη που βίωνε ένα 14χρονο κορίτσι στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, καθώς βιαζόταν αλλεπάλληλα από άνδρες με έναν Πακιστανό να είναι ο άνθρωπος που την εξέδιδε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού φέρεται να συνέβαινε κατ’ εξακολούθηση τα τελευταία τρία χρόνια, από τότε που ήταν δηλαδή 12 ετών.

Επιπλέον, ιδιαίτερο στοιχείο είναι ότι προ 5 ημερών βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του ο πατέρας της ανήλικης, ένας θάνατος που προερχόταν από αυτοχειρία.

Ο πατέρας φέρεται να γνώριζε για την έρευνα, καθώς στις 22 Ιανουαρίου είχε γίνει έρευνα στο σπίτι που διέμενε μαζί με την κόρη του. Οι αστυνομικοί δεν ξέρουν αν η αυτοχειρία έχει σχέση με την υπόθεση αυτήν ή όχι ωστόσο ερευνούν κάθε ενδεχόμενο.

Η υπόθεση ξεκίνησε να ερευνάται πέρυσι το καλοκαίρι, όταν έγινε μία ανώνυμη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν αμέσως και πράγματι ταυτοποιήθηκε ότι το κορίτσι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εξωθούνταν στην πορνεία έναντι αμοιβής. Η ίδια έχει αναγνωρίσει 12 άτομα, τα οποία θα κληθούν από την ανακρίτρια για να δώσουν εξηγήσεις.

Την εξέδιδε ο Πακιστανός - Την βίασαν άλλα 11 άτομα

Δεν είχε καταλάβει κανείς τίποτα, ούτε καν η μητέρα της η οποία δεν μπορεί να πιστέψει τον εφιάλτη του παιδιού της και σοκαρισμένη άκουσε τι βίωνε το παιδί από τα χείλη των αστυνομικών.

Η μικρούλα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε πέσει θύμα 38χρονου αλλοδαπού μαστροπού, υπηκόου Πακιστάν ο οποίος την εξέδιδε σε νεαρούς άνδρες έναντι αμοιβής με το κορίτσι να υπομένει τα πάντα και να μην μπορεί να ξεφύγει από αυτό που ζούσε.

Σύμφωνα με τη έρευνα της αστυνομίας και με την κατάθεση του παιδιού που δόθηκε παρουσία παιδοψυχιάτρου διαπιστώθηκε ο βιασμός της από τον μαστροπό της και η τέλεση γενετήσεων πράξεων από 11 ακόμα άνδρες που πάρα το γεγονός ότι αντίκριζαν ένα μικρό κορίτσι δεν δίσταζα να ξεσπάσουν τις ορέξεις τους.

Ο μικρότερος σε ηλικία δράστης είναι ένας 19χρονος Έλληνας. Από τους 12 άνδρες που ασέλγησαν στο κορμάκι αλλά και την ψυχή της είναι 10 Έλληνες, ένας από τη Μολδαβία κι ένας Πακιστανός.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει και κρατούν τον 38χρονο Πακιστανό ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα κι ένα φυσίγγιο πιστολιού.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε επειδή ένας πολίτης δεν αδιαφόρησε και σήκωσε το τηλέφωνο του προχωρώντας σε ανώνυμη καταγγελία αρχικά στο "Χαμόγελο του Παιδιού" και στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν την αποκάλυψη της νέας φρικιαστικής υπόθεσης ο πατέρας της μικρούλας, για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση, βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του με τις αρχές να "βλέπουν" αυτοχειρία. Ωστόσο με την μέχρι τώρα έρευνα δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο που να απαντά στο ερώτημα, "γιατί" ενώ δεν έχει κάποια εμπλοκή στη υπόθεση του παιδιού σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Η έρευνα των αρχών συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να προκύψουν και νέα πρόσωπα τα οποία αντί να προστατέψουν το παιδί, το κακοποιούσαν σεξουαλικά.

Τα τελευταία λεπτά του πατέρα της 14χρονης πριν την αυτοκτονία

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση φρίκης στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου με μια 14χρονη να πέφτει θύμα συστηματικού βιασμού και τον πατέρα της να αυτοκτονεί.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η μητέρα της 14χρονης, μιλώντας στο Star, «μου ζήτησε λεφτά να βάλει πετρέλαιο, επειδή ήθελε να πάει στην οικογένεια από πάνω να τους δει, να τους μιλήσει, δεν ξέρω. Βγήκε και δεν ξαναγύρισε πίσω».

Το χρονικό της φρίκης για τη 14χρονη στην Κρήτη

Το χρονικό της φρίκης που ζούσε η 14χρονη στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου αποκάλυψε «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μάλιστα, η υπόθεση του συστηματικού βιασμού της 14χρονης στην Κρήτη είναι ακόμη πιο σοκαριστική, καθώς αποκαλύφθηκε ότι αυτοκτόνησε ο πατέρας της, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν αν οι λόγοι έχουν να κάνουν με την σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του.

Το ανήλικο κορίτσι βιαζόταν συνολικά κατ’ εξακολούθηση από δώδεκα άτομα ηλικίας από 17 μέχρι 38 ετών, όλοι κάτοικοι από τον Μυλοπόταμο, την περιοχή από όπου ήταν και το κορίτσι. Αρκετοί ήταν ελληνικής καταγωγής και άλλοι από την Ασία και Βαλκανικές πόλεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr μέχρι στιγμής από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Ασφάλεια Ρεθύμνου και από τα τηλέφωνα που έγιναν δεν προκύπτει κάποια οικονομική συναλλαγή για να εκμεταλλεύονται σεξουαλικά το ανήλικο κορίτσι.

Η ανακοίνωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνέχεια του περιστατικού με την σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου κοριτσιού κατ’ εξακολούθηση στο Ρέθυμνο Κρήτης, ενημερώνει για το ιστορικό της υπόθεσης:

Το καλοκαίρι του 2023 δεχτήκαμε στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», ανώνυμη αναφορά, από ευαισθητοποιημένους πολίτες για κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί, όσο και ημεδαποί.
Προχωρήσαμε, όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, και απευθυνθήκαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.
Έγινε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε από την «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» με στελέχη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, καθώς το άτομο που κάλεσε επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Έπειτα από την ενημέρωση και τη διασύνδεση αυτή, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπισθεί η 15χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσης της.

Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για την εν λόγω υπόθεση της ανήλικης ήταν άμεση, καθώς αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε περιπτώσεις ανώνυμων αναφορών, να μην κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από όλες τις αρμόδιες Αρχές, να αρχειοθετούνται οι αναφορές και να μη διερευνάται η ισχύς τους, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι άνθρωποι να μπορούν να δρουν εις βάρος των παιδιών, ανενόχλητοι.

Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών είναι καιρός να μη «Μένει Μυστικό»!

Πρέπει να γίνεται αναφορά και ο κόσμος να αρχίσει να μιλάει, καθώς σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν εμφανή ανησυχητικά σημάδια –είτε στο σώμα, είτε στη διάθεση ή στη γενικότερη συμπεριφορά ενός παιδιού, που προμηνύουν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά καταλήγει να «μένει τελικά ..μυστικό».

Βοηθήστε και εσείς ένα παιδί να σωθεί έγκαιρα από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας εσείς, ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δωρεάν και ανώνυμα:

Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.
Μέσω της Εφαρμογής CHAT 1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου.
Κάνε την αναφορά σου Online στο CyberTipline Hellas που λειτουργεί αποκλειστικά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα. Εδώ: https://www.hamogelo.gr/gr/el/cyber-tipline/

Σημαντικό να αναφερθεί πως το 2023 «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

-Δέχτηκε αναφορές κακοποίησης για 2.362 παιδιά / 6 παιδιά την ημέρα
-Από τα 2.362 παιδιά, για τα 970 παιδιά αφορούσαν σωματική κακοποίηση και μόλις για 92 παιδιά σεξουαλική κακοποίηση.
-Δέχτηκε 82 κλήσεις την ημέρα για παιδιά που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο εξαιτίας κακοποίησης
-Υποστήριξε 808 παιδιά που ενεπλάκησαν σε περιστατικά trafficking

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνούν κάθε υπόθεση.

Κάθε παιδί έχει απόλυτο δικαίωμα να είναι ασφαλές και προστατευμένο. Δεν υπάρχουν μυστικά που μας κάνουν να νιώθουμε άβολα και μας θέτουν σε κίνδυνο.

Αν αναγνωρίζεις πως έχεις υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση, ακόμα και αν έχεις αμφιβολίες για το τι πραγματικά συνέβη, είναι η στιγμή να μιλήσεις. Να θυμάσαι πως δεν είσαι μόνη/-ος.

Σχετικές ειδήσεις