ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις σε δύο εκκλησίες στο Λουτράκι - 'Εκλεψαν τάματα και χρυσαφικά

Διαρρήξεις σε δύο εκκλησίες στο Λουτράκι - 'Εκλεψαν τάματα και χρυσαφικά
Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Περαχώρα στο Λουτράκι
Facebook

Οι διαρρήξεις έγιναν στους Ιερούς Ναούς Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Αγίου Μηνά στο Σχίνο

Διάρρηξη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Περαχώρα στο Λουτράκι σημειώθηκε σήμερα το πρωί, 17 Φεβρουαρίου, με τους δράστες να έχουν παραβιάσει την κύρια πόρτα της εκκλησίας, να κλέβουν τάματα και να διαφεύγουν από την πλαϊνή είσοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr, οι δράστες που εισέβαλαν στον Ιερό Ναό έσπασαν το παγκάρι, στην προσπάθειά τους να βρουν χρήματα, καθώς και το τζάμι της εικόνας της Παναγίας των Καλανήσων, αφαιρώντας όλα τα τάματα και τα χρυσαφικά που είχαν εναποθέσει οι πιστοί.

Όμως δεν σταμάτησαν εκεί! Μπήκαν ακόμα και στο Ιερό του Ναού, έσπασαν τα συρτάρια και έκλεψαν μικροπράγματα του ιερέα.

Διάρρηξη και στην εκκλησία του Αγίου Μηνά στο Σχίνο

Διάρρηξη όμως έγινε και το προηγούμενο βράδυ της Παρασκευής και στην εκκλησία του Αγίου Μηνά στο Σχίνο. Οι κλοπές και οι διαρρήξεις σε σπίτια και στα δύο χωριά τείνουν να γίνουν καθημερινή μάστιγα, με τους κατοίκους να εκφράζουν την ανησυχία τους, για τις περιουσίες τους και τη ζωή τους.

Στις δύο εκκλησίες, έσπευσε η Ασφάλεια και η Σήμανση, ενώ περιπολικά με αστυνομικούς του ΑΤ Λουτρακίου, έκαναν μπλόκα σε διάφορα σημεία, διενεργώντας ελέγχους σε οχήματα και οδηγούς. Η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.