ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Τη Δευτέρα απολογείται ο 27χρονος που προκάλεσε την βίαιη διακοπή κύησης της συντρόφου του

Ζάκυνθος: Τη Δευτέρα απολογείται ο 27χρονος που προκάλεσε την βίαιη διακοπή κύησης της συντρόφου του

Ο 27χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία ότι διέκοψε βιαίως την κύηση της φίλης του και οδηγήθηκε ενώπιον Εισαγγελέα στη Ζάκυνθο το μεσημέρι της Πέμπτης 22/2

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε για την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 ο 27χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε την βίαιη διακοπή κύησης της 19χρονης συντρόφου του στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο άνδρας αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο 27χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου μετά από καταγγελία σε βάρος του, που οδήγησε στη σύλληψή του από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθους την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου.

Ο άνδρας κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, διακοπή κυήσεως, επικίνδυνη σωματική βλάβη και κλοπή, καθώς είχε αποσπάσει από την σύντροφό του το κινητό της τηλέφωνο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 27χρονος αλβανικής καταγωγής το βράδυ της περασμένης Τρίτης (20/2) πήρε από το σπίτι την 19χρονη φίλης του, που ήταν έγκυος και μετέβησαν από κοινού με Ι.Χ. αυτ/το σε οικείους τους στην Κυψέλη Ζακύνθου.

Αφότου αποχώρησαν από εκεί, μετέβηκαν στην οικία του, στο Τσιλιβί Ζακύνθου όπου της ζήτησε να μείνει και να διανυκτερεύσει, ενώ η παθούσα το αρνήθηκε. Στη συνέχεια δράστης με τη χρήση σωματικής βίας τη μετέφερε στο κρεβάτι, όπου της έδεσε τα χέρια με σχοινί (μπροστά) και την εξανάγκασε να πάρει 2 χάπια δια στοματικής χρήσης και 1 χάπι δια κολπικής, προκειμένου να προκληθεί χημική αποβολή του εμβρύου.

Αργότερα, πρωινές ώρες, την μετέφερε στο Γ.Ν. Ζακύνθου, «Άγιος Διονύσιος» , όπου της αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο και της ζήτησε να μην αναφέρει τίποτα σε κανέναν.

Μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι κυοφορούσε έξι εβδομάδες και το έμβρυο μόλις είχε αποβληθεί. Δράστης θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου.