ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας θύματος στα Τέμπη: «Ο Δούκας μου ζήτησε συγγνώμη για τα ονόματα»

Πατέρας θύματος στα Τέμπη: «Ο Δούκας μου ζήτησε συγγνώμη για τα ονόματα»
Intime News

«Χειρότερη από τη δολοφονία είναι η βαρβαρότητα με την οποία φέρθηκαν στις σορούς των παιδιών μας», σημείωσε ο Παύλος Ασλανίδης

Μόνο ως ντροπή μπορεί να χαρακτηριστικό το σβήσιμο των ονομάτων των 57 νεκρών της τραγωδίας στα Τέμπη μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Μετά την πανελλήνια κατακραυγή και τις αντιδράσεις που υπήρξαν, νέοι φοιτητές πήραν μπογιά και έγραψαν ξανά τα ονόματά τους στο σημείο ακριβώς που οι υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου Αθηναίων τα έσβησαν.

Μάλιστα, μετά τις αντιδράσεις - και αργοπορημένα - ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, είπε ότι θα γίνει μνημείο στη μνήμη τους. Από την πλευρά του, πάντως, ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας ενός εκ των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, μιλώντας στον ANT1, ανέφερε: «Με πήρε τηλέφωνο ο Χάρης Δούκας, μου ζήτησε συγγνώμη και πρότεινε να κάνει κάτι σαν μνημείο στο πάρκο Ελευθερίας».

«Δεν ήταν δικιά του απόφαση ούτε δικιά του εντολή», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Παύλος Ασλανίδης. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι «υποκλίνομαι στα παιδιά που πήραν την πρωτοβουλία να γράψουν τα ονόματα μπροστά απ' το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και ζήτησα να γράψω το όνομα του γιου μου».

«Ήμουν από τους λίγους συγγενείς εκεί, καθώς οι περισσότεροι ήταν στο μνημόσυνο. Πρώτα θα δικαιωθεί το παιδί μου και μετά θα πάω στο σημείο της τραγωδίας», τόνισε ο πατέρας θύματος στα Τέμπη. «Χειρότερη από την δολοφονία είναι η βαρβαρότητα με την οποία φέρθηκαν στις σορούς των παιδιών μας», σημείωσε ο Παύλος Ασλανίδης.

«Δεν θέλουμε να επικοινωνήσει κανένας από τους υπευθύνους μαζί μας και ούτε το έχουν κάνει μέχρι στιγμής. Αυτό που θέλω είναι να τιμωρηθούν με 57 φορές ισόβια οι 32 που κάλεσε ο ανακριτής», συμπλήρωσε ο πατέρας θύματος στα Τέμπη.