ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Γιορτάστηκε με λαμπρότητα η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Ρόδος: Γιορτάστηκε με λαμπρότητα η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου
dimokratiki.gr

Πλήθος κόσμου και πρόσωπα του πολιτικού χώρου έδωσαν το «παρών» στην κορύφωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Γιορτάστηκε με λαμπρότητα η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με εκδηλώσεις στη Ρόδο αλλά και σε όλα τα νησιά του νομού, οι οποίες κορυφώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 7 Μαρτίου.

Πρόκειται για την επέτειο της «7ης Μαρτίου 1948» και ο λαός της Δωδεκανήσου τίμησε τη μνήμη των προγόνων του, που στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς διατήρησαν αλώβητη την εθνική ταυτότητα και συνείδηση ενώ κράτησαν άσβεστη τη φλόγα για λευτεριά και ένωση με την πατρίδα.

Στις εκδηλώσεις έδωσαν το «παρών» ο γενικός γραμματέας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας κ. Ηρακλής Μοσκώφ, η βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μίκα Ιατρίδη, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος κόμματος “Δημοκράτες” κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του κινήματος «ΝΙΚΗ» κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, εκπρόσωποι κομματικών οργάνων, αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειαρχες, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, διαφόρων σωματείων κ.α.

Σημειώνεται ότι πέρυσι οι εκδηλώσεις εορτασμού και οι παρελάσεις για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, λόγω του εθνικού πένθους για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναβλήθηκαν και πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 12 Μαρτίου, μετά από κοινό αίτημα που κατέθεσαν εγγράφως στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, τέως δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες απ’ το dimokratiki.gr