ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ρομά σκαρφάλωναν πολυκατοικίες και ξάφριζαν διαμερίσματα – Πάνω από 17.000€ η λεία τους

Θεσσαλονίκη: Ρομά σκαρφάλωναν πολυκατοικίες και ξάφριζαν διαμερίσματα – Πάνω από 17.000€ η λεία τους

Χρυσές... δουλειές έκανε συμμορία Ρομά

Πάνω από 17.000 ευρώ κατάφερε να αποσπάσει συμμορία Ρομά που πραγματοποιούσε διαρρήξεις διαμερισμάτων στην Καλαμαριά, την Τούμπα και την Πυλαία.

Η επισταμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση τεσσάρων (4) διαρρήξεων οικιών στις περιοχές της Καλαμαριάς, της Πυλαίας και της Τούμπας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις (4) ημεδαποί – μέλη συμμορίας 34, 34, 30 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι άντρες, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2022, με την μέθοδο της αναρρίχησης και διάρρηξης μπαλκονόπορτας, εισήλθαν σε τέσσερις κατοικίες αφαιρώντας από το εσωτερικό χρηματικά ποσά και κοσμήματα, με τη λεία τους ανέρχεται συνολικά σε 17.935 ευρώ. Για την προσέγγιση των υποψήφιων στόχων τους και τη διαφυγή τους από αυτούς, χρησιμοποιούσαν όχημα ιδιοκτησίας του 23χρονου, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, κάποια εκ των οποίων αναγνωρίστηκαν από έναν εκ των παθόντων και του αποδόθηκαν.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, σύμφωνα με το thestival.gr.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.