Διασωληνωμένος ο μαθητής με εγκεφαλίτιδα από το 6ο ΕΠΑΛ - Δεν κλείνουν τα σχολεία

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο 18χρονος μαθητής του ΕΠΑΛ

Διασωληνωμένος ο μαθητής με εγκεφαλίτιδα από το 6ο ΕΠΑΛ - Δεν κλείνουν τα σχολεία
INTIME NEWS

Διασωληνωμένος αλλά σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» ο 18χρονος μαθητής του 6ου ΕΠΑΛ Αθηνών με μηνιγγοεγκεφαλίτιδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αιτία παραμένει άγνωστη και διερευνάται, χωρίς να αποκλείεται η ιογενής αιτιολογία. Ωστόσο δεν έχει δοθεί οδηγία για κλείσιμο σχολείων, καθώς δεν θεωρείται αναγκαίο.

Νωρίτερα, έγινε η απαραίτητη ιχνηλάτηση των επαφών του κρούσματος, ενώ για να αποφευχθεί η αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά , είχε διαταχθεί από τον Δήμο Αθηναίων η αναστολή της λειτουργίας των πέντε σχολείων που βρίσκονται στο σχολικό συγκρότημα του 6ου ΕΠΑΛ για τουλάχιστον δύο ημέρες.

Πάντως αναμένεται τα σχολεία να επιστρέψουν στην κανονική τους λειτουργία.

Το 6ο ΕΠΑΛ στο οποίο εντοπίστηκε το κρούσμα συστεγάζεται σε κτήριο στην οδό Νέστου 5 στην πλατεία Μαβίλη, μαζί με άλλα τέσσερα σχολεία: το 7ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Α’ ΑΘΗΝΑΣ, το ΙΕΚ Αμπελοκήπων, το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο και το ΕΕΕΚ Κωφών και Βαρήκοων.

H ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Για το περιστατικό ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση:

O Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημερώθηκε από νοσοκομείο της Αττικής για περιστατικό εγκεφαλίτιδας ή μηνιγγοεγκεφαλίτιδας σε μαθητή ΕΠΑΛ της Αττικής. Η κατάσταση του παιδιού κρίνεται σοβαρή και νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Η αιτιολογία της νόσου πιθανολογείται ιογενής αλλά προς το παρόν παραμένει άγνωστη και το περιστατικό διερευνάται. Έχουν δοθεί οδηγίες προκειμένου να σταλούν δείγματα στο Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας του ΕΟΔΥ. Επισημαίνεται ότι δεν έχει δοθεί από τον ΕΟΔΥ καμία οδηγία για κλείσιμο σχολικών μονάδων ΕΠΑΛ.

Μέχρι την ύπαρξη σαφούς διάγνωσης του περιστατικού, δεν συνιστάται η λήψη κανενός άλλου ειδικού μέτρου (πχ χορήγηση χημειοπροφύλαξης) πέραν των γενικών μέτρων για ενίσχυση της ατομικής υγιεινής και το πλύσιμο των χεριών.

Διευκρινίζεται ότι το κρούσμα αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα κρούσματα μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας που παρατηρήθηκαν στην Πάτρα και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή