Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και στη Μακεδονία
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας...
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων.
Μέλη διδασκαλικών συλλόγων και ΕΛΜΕ συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της περιφέρειας, όπου επέδωσαν σχετικό ψήφισμα, στο οποίο καταγγέλλουν ως αντιπαιδαγωγική την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συμπτύξεις σχολείων και αμφισβητούν τα κριτήρια επιλογής των σχολικών μονάδων (δημογραφικά, κτιριακά κ.ά.), όπως ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο.
Η εκπαιδευτική κοινότητα κάνει λόγο για απειλή απώλειας θέσεων εργασίας, υπερπληθή τμήματα, με αριθμό μαθητών μεγαλύτερο των 30, και υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου.
διαβάστε επίσης: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για συγχωνεύσεις σχολείων