ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Το νησί απέκτησε και Κινέζους μαφιόζους

Ρόδος: Το νησί απέκτησε και Κινέζους μαφιόζους

Απαιτούν ποσοστά από συμπατριώτες τους που κάνουν διάφορες δουλειές και όποιοι δεν συμμορφώνονται ξυλοκοπούνται και απειλούνται με μαχαίρια!..

Οργανωμένη κινέζικη ομάδα, με χαρακτηριστικά μαφίας, έχει θέσει υπό τον έλεγχό της πολυσύχναστες παραλίες της Ρόδου, απαιτώντας ποσοστά από συμπατριώτες τους, άνδρες και γυναίκες, για να τους επιτρέπουν να εργάζονται ως μασέζ, ή κομμώτριες που φτιάχνουν τα γνωστά κινέζικα κοτσιδάκι, σε ξένους τουρίστες και τουρίστριες.

Τέτοια περίπτωση μαφιόζικης οργάνωσης εμφανίζεται για πρώτη φορά στη ρόδο και φυσικά είναι μια υπόθεση πολύ σοβαρή, όπως χαρακτηρίζεται και από την Αστυνομία, αλλά και το Λιμεναρχείο.

Ορισμένα από τα μέλη της εν λόγω κινεζικής μαφίας είναι γνωστά, ύστερα από καταγγελίες θυμάτων τους και αναμένεται να συλληφθούν. Πολλά όμως από τα θύματα φοβούνται και δεν καταγγέλλουν τους δράστες, αφού όπως λένε, απειλείται ακόμη και η ίδια η ζωή τους! Οι κινέζοι μαφιόζοι είναι αδίστακτοι, καθώς χρησιμοποιούν ακόμη και μαχαίρια για να εισπράξουν τα «δικαιώματά τους, τα οποία κυμαίνονται από 100 – 130 ευρώ την βδομάδα από κάθε έναν συμπατριώτη τους που δραστηριοποιείται στις παραλίες.

Όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η «Δημοκρατική», επτά κινέζοι που μετέχουν στο προαναφερθέν μαφιόζικο κύκλωμα, παραπέμπονται να δικασθούν με βούλευμα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Πρόκειται για μια πού σοβαρή αποκάλυψη, καθώς από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ασκείται βία είτε με ξυλοδαρμούς, είτε με μαχαίρια!