ΕΛΛΑΔΑ

Μπήκε στο προφίλ ανήλικης και έβαζε τις φίλες της να γδύνονται

Μπήκε στο προφίλ ανήλικης και έβαζε τις φίλες της να γδύνονται

Συνελήφθη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Παλαιό Φάληρο ένας 23χρονος, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, παραβίαση στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, πρόσφατα μία 43χρονη για κακή του τύχη δικαστικός, κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, παραβιάζοντας το προφίλ της ανήλικης κόρης της στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «facebook», συνομιλούσε με φίλες της υποδυόμενος την κόρη της.

Όπως προέκυψε ο 23χρονος δράστης, συνομιλούσε με αρκετές από τις φίλες της και τους ζητούσε να επικοινωνήσουν μαζί του, μέσω λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( e – mail ) σε γνωστό διαδικτυακό χώρο συνομιλιών ( MSN ), όπου αναρτούσε άσεμνες φωτογραφίες στο προφίλ του, ενώ επιπλέον έστελνε άσεμνες φωτογραφίες στις ανήλικες, προκειμένου να τις σχολιάσουν. Επιπλέον ζητούσε από τις ανήλικες να του αποστείλουν γυμνές φωτογραφίες τους και να του γνωστοποιήσουν τον κωδικό εισόδου στο προφίλ τους στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «facebook». Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έγινε στο πλαίσιο των διευκολύνσεων της άρσης του απορρήτου και σε συνεργασία με τις εταιρείες των συγκεκριμένων διαδικτυακών χώρων, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 23χρονος.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του, βρέθηκε αποθηκευμένο πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων κοριτσιών από την Ελλάδα. Κατασχέθηκαν 12 ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι ( cd ), ένας φορητός Η/Υ, τρεις σκληροί δίσκοι Η/Υ, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι με αυτό τον τρόπο ο δράστης είχε καταφέρει να αποσπάσει τα προφίλ 100 κοριτσιών, τις οποίες στη συνέχεια εκβίαζε να συνευρεθούν σεξουαλικά, για να μην πουλήσει τι φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο. Ο 23χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Υπενθυμίζεται, ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων ανηλίκων και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
  • Στέλνοντας E – mail στο 11012@ hellenicpolice . gr