ΕΛΛΑΔΑ

Welt: «Οι μετανάστες στην Ελλάδα είναι αιχμάλωτοι….»

Welt: «Οι μετανάστες στην Ελλάδα είναι αιχμάλωτοι….»

"Η απογοήτευση στρέφεται κατά των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας", είναι ο τίτλος της Welt. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην επιχείρηση "Ξένιος Δίας", που ξεκίνησαν οι ελληνικές Αρχές με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη μεταναστών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση, σημειώνει η Welt, "δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου μετανάστες στους δρόμους της Αθήνας. Φοβούνται και κρύβονται στα διαμερίσματά τους ή σε φίλους. (…).

Η Ελλάδα υποφέρει περισσότερο από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εξαιτίας του ρεύματος παράνομης μετανάστευσης, την οποία δεν μπορούν να αντέξουν ούτε η πολιτική, ούτε η χτυπημένη από την κρίση κοινωνία", επισημαίνεται.

Η Welt αναφέρει ότι από το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης το πρόβλημα ξεπέρασε τις αντοχές της χώρας και παρατηρεί πως οι περισσότεροι μετανάστες δεν έχουν καμία ευκαιρία να αποκτήσουν κανονική εργασία ή νόμιμα έγγραφα.

"Το εμπόριο ναρκωτικών, η πορνεία και η εγκληματικότητα κυριαρχούν στις αστικές περιοχές στις οποίες ζουν μετανάστες. Αντίδραση σε αυτά είναι ο φόβος και η οργή των Ελλήνων.

Ως έναν βαθμό οι πολίτες -και βαθμιαία και η κυβέρνηση- μετατρέπουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για οτιδήποτε πάει στραβά.

Οι περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι γίνονται ολοένα περισσότερες βίαιες επιθέσεις ακροδεξιών εναντίον μεταναστών, τις οποίες κρυφά επικροτούν.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι μετανάστες είναι αιχμάλωτοι ανάμεσα σε μία κυβέρνηση που θέλει να τους διώξει από τη χώρα και σε συμμορίες τραμπούκων που τους κυνηγούν" καταλήγει η Welt.