ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τρέμουν στο ενδεχόμενο «κοινωνικής αναταραχής»!

Πάτρα: Τρέμουν στο ενδεχόμενο «κοινωνικής αναταραχής»!

Η Αστυνομία στην Πάτρα (όπως και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας) θα βρίσκεται... επί ποδός!

Στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται για μπαράζ βίαιων επεισοδίων, όταν οι πολίτες θα επιστρέφουν σιγά σιγά στις μεγάλες πόλεις, τα μέτρα θα ψηφίζονται, η εγκληματικότητα θα αυξάνεται, ενώ ομάδες φοιτητών που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο θα φθάσουν στην πόλη... περισσότερο αγριεμένες από κάθε άλλη χρονιά. \

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων δεν αποκλείεται να επεκταθούν και στην πρωτεύουσα της Αχαϊας, αφού οι μετανάστες μέρα με τη μέρα αυξάνονται στη λιμενική ζώνη.

Παράλληλα εκφράζονται φόβοι για ένα ακόμη θερμότερο φθινόπωρο με δεκάδες κινητοποιήσεις εργαζομένων αλλά και τον κίνδυνο συγκρούσεων αντιεξουσιαστών, μελών ακροδεξιών οργανώσεων και αστυνομικών.

Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, η παρουσία χιλιάδων παράνομων μεταναστών, το νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση μικροκακοποιών αλλά και οι διαλυτικές τάσεις -λόγω περικοπών- στην ΕΛΑΣ πολλαπλασιάζουν τους φόβους, αφού όλοι οι παράγοντες συμβάλλουν η κατάσταση να καταλήξει εντελώς ανεξέλεγκτη.

Η εγκληματικότητα στην Αχαΐα χτυπά κόκκινο!

Είναι χαρακτηριστικό πως σε πανελλήνια κλίμακα το 1991 σε όλη την χώρα σημειώνονταν περίπου 1.000 ληστείες ετησίως και ο αριθμός αυτός στα τέλη του 2012 θα ξεπεράσει τα 7.000 σχετικά περιστατικά! Στην Πάτρα οι διαρρήξεις, οι κλοπές, οι απάτες και οι επιθέσεις σε ανυπεράσπιστες γυναίκες από τσαντάκηδες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Όμως η φτώχεια και η πείνα, αυξάνει τους δείκτες εγκληματικότητας και στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού, με ελάχιστους αστυνομικούς και μέσα... ανύπαρκτα, ο «πονοκέφαλος» για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται... εντείνεται!

Ας ελπίσουμε να κυλήσουν όλα ομαλά...

Διαβάστε επίσης:

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα

Μεσολόγγι: Συμπλοκές και χημικά έξω από το δικαστήριο