ΕΛΛΑΔΑ

Η «Φλόγα» τρέχει στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Η «Φλόγα» τρέχει στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» θα λάβει μέρος στον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας με 70 μαραθωνοδρόμους εθελοντές δρομείς, οι οποίο θα τρέξουν με το σήμα της Φλόγας στην καρδιά τους για τα παιδιά με καρκίνο και για το ξενώνα τους.

Όπως κάθε χρόνο τα μέλη της Ομάδας εθελοντών δρομέων που με την συμμετοχή τους στηρίζουν τον Ξενώνα όπου φιλοξενούνται τα παιδιά που νοσηλεύονται στις Ογκολογικές κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων, θα συναντηθούν αύριο Σάββατο στις 15.45, στο Ζάππειο, για να φωτογραφηθούν με την νέα φανέλα της ''Φλόγας'' να ανανεώσουν την συμπαράσταση τους στα παιδιά που δίνουν τον δικό τους αγώνα και να πουν ότι ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να νικηθεί! Αρκεί πέραν της επιστήμης, όπως λένε με τα βήματα τους σε δεκάδες αγώνες κάθε χρόνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, να υπάρχει μια μεγάλη αγκαλιά προσφοράς κοντά τους!

Η «ΦΛΟΓΑ», ο Σύλλογος που από το 1982 ίδρυσαν και στηρίζουν οι γονείς των παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια με την συμπαράσταση μικρών και μεγάλων, επωνύμων ή μη χορηγών και φορέων, έχει αναπτύξει ένα πλέγμα δράσεων, σε συνεργασία με τις Ογκολογικές κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας για την στήριξη των μικρών ασθενών.

Στον Ξενώνα της Φλόγας δίπλα στα Νοσοκομεία Παίδων φιλοξενούνται δωρεάν στα 35 δωμάτια και μικρά διαμερίσματα τα παιδιά από την περιφέρεια για όσο διάστημα υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες στην Αθήνα μαζί με τους γονείς τους. Στον Ξενώνα λειτουργεί σχολείο, παρέχεται ψυχολογική και ψυχαγωγική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό σε συνθήκες που δημιουργούν οικογενειακό περιβάλλον.

Παράλληλα μια άλλη δράση της Φλόγας που απευθύνεται σε ασθενή παιδιά που κατοικούν στην Αττική, τους παρέχει Νοσηλεία στο σπίτι από εξειδικευμένο προσωπικό κάτω από την καθοδήγηση και επίβλεψη των θεραπόντων ογκολόγων ιατρών τους προκειμένου να αποφεύγεται η παραμονή τους στο νοσοκομείο ή τουλάχιστον να μειώνονται οι καθημερινές επισκέψεις τους εκεί.