ΕΛΛΑΔΑ

26.000 δρομείς στο Μαραθώνιο της Αθήνας!

26.000 δρομείς στο Μαραθώνιο της Αθήνας!

Το τρέξιμο έχει μπει πια για τα καλά στη ζωή μας και αυτό αποδεικνύεται από το ρεκόρ συμμετοχών για το Μαραθώνιο της Κλασσικής Διαδρομής, αλλά και το 10άρι και το 5άρι που διοργανώνονται παράλληλα.

Ποιος θα το περίμενε πριν μερικά χρόνια; 26.000 δρομείς θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο σήμερα, στο πλαίσιο του 30ου Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας και των δύο παράλληλων αγώνων του, στα 10.000 και τα 5.000 μέτρα.

Το τρέξιμο είναι πια της μόδας και αυτό αποδεικνύεται από το ρεκόρ συμμετοχών που σημειώθηκε φέτος. Από τη μία η οικονομική κρίση, που έστρεψε περισσότερο κόσμο σε πιο φτηνές μορφές αθλητισμού (με το τρέξιμο και το ποδήλατο να παίρνουν κεφάλι) και από την άλλη το μάρκετινγκ που έκανε το σπορ πιο μαζικό, όλο και περισσότεροι Έλληνες αποφασίζουν να συμμετάσχουν ακόμη και σε αγώνες, όχι βέβαια με σκοπό τη νίκη ή το ρεκόρ, αλλά απλά για να πάρουν τη χαρά της συμμετοχής.

Από τότε που ο Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών απέκτησε σοβαρούς χορηγούς, η διοργάνωσή του γινόταν κάθε χρόνο και καλύτερη και παρ' ότι η κλασσική διαδρομή των 42 χιλιομέτρων και 195 μέτρων θεωρείται από τις δυσκολότερες στον κόσμο -ειδικά σε σύγκριση με Μαραθωνίους όπως του Βερολίνου, του Λονδίνου ή της Βοστώνης, όπου και σημειώνονται τα μεγάλα ρεκόρ- όλο και περισσότερος κόσμος ανταποκρίνεται στην πρόκληση να τον τερματίσει. Από τότε, μάλιστα, που οι διοργανωτές πρόσθεσαν και τη μικρότερη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων (και αργότερα και των 5 χιλιομέτρων) για όσους δεν μπορούν να προετοιμασθούν για το Μαραθώνιο, αλλά θέλουν να απολαύσουν την στιγμή του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο αγώνας "άνοιξε" σε χιλιάδες κόσμου οι οποίοι τον αγκάλιασαν με ενθουσιασμό.

Μια μεγάλη γιορτή είναι, λοιπόν, αυτό που διοργανώνεται σήμερα, ένας αγώνας όπου όλοι οι συμμετέχοντες είναι νικητές. Και όπου όλοι παίρνουν μια γεύση από τον ελληνικό πολιτισμό, τρέχοντας στο σύνολο ή σε ένα κομμάτι έστω, της διαδρομής που έκανε πριν από 2.502 χρόνια ο Φειδιππίδης, για να ανανεώσει το 1896 ο Πιερ ντε Κουμπερτέν και να την κάνει διάσημη σε όλο τον κόσμο ο Σπύρος Λούης.

Διαβάστε επίσης:

Τα σημερινά δρομολόγια ΜΜΜ λόγω Μαραθωνίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του Μαραθωνίου

Στις 11 Νοεμβρίου ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών

Πόσο κινδυνεύει η καρδιά από το τρέξιμο;

Πότε βρέχεσαι λιγότερο: Τρέχοντας ή περπατώντας;