ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Σοκάρουν οι διάλογοι των μαφιόζων με τους αστυνομικούς

Κρήτη: Σοκάρουν οι διάλογοι των μαφιόζων με τους αστυνομικούς

Σοκάρουν οι συνομιλίες των δύο ένστολων από το Λασίθι με μέλη της μαφίας των ναρκωτικών.

Μόνο... «συγχωροχάρτι» δεν ζητά από τον κατηγορούμενο «αρχηγό» του κυκλώματος ο διωκόμενος πλέον αξιωματικός από το Λασίθι, με βάση τις συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ενώ παράλληλα φέρεται να τον συμβουλεύει «να προσέχει» όπως αναφέρει δημοσίευμα του "Έθνους".

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αναφέρεται στη δικογραφία και αφορά αστυνομική επιχείρηση που έγινε τον περασμένο Αύγουστο σε αγροτική περιοχή του Λασιθίου.

Η επιχείρηση γίνεται για τον εντοπισμό χασισοφυτείας και σε αυτή συμμετέχουν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, του ΤΑΕ Λασιθίου και της ΟΕΑ. Η αστυνομική κινητικότητα θορυβεί τους «πρωτεργάτες» της συμμορίας, οι οποίοι ζητούν πλήρη ενημέρωση από τον κατηγορούμενο αρχιφύλακα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο ένστολος φέρεται να τους αποκαλύπτει ότι η έρευνα ήταν στοχευμένη, ότι οι ίδιοι ήταν ύποπτοι και ότι συνάδελφοί του είχαν πληροφορίες ακόμα και για τους δύο ενόπλους Αλβανούς φύλακες της φυτείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αρχιφύλακας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που έχει με εμπλεκόμενο, μιλά απαξιωτικά για τους συναδέλφους του.

Για την ίδια υπόθεση γίνονται συνομιλίες και με τον κατηγορούμενο αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος φέρεται να τηρεί «απολογητική στάση» έναντι των μελών του κυκλώματος. Συγκεκριμένα, με βάση τα όσα αναφέρονται στις επίμαχες τηλεφωνικές επικοινωνίες, ο αξιωματικός επεξηγεί στον «αρχηγό» της οργάνωσης πώς και από ποιους έγινε η αστυνομική έρευνα, του ζητάει συγνώμη και τον συμβουλεύει να «προσέχει».

Βαρύ κατηγορητήριο από τη Δικαιοσύνη

Ολοκληρώθηκε χθες τα ξημερώματα η μαραθώνια διαδικασία της άσκησης ποινικών διώξεων σε βάρος των εμπλεκομένων στις δύο εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη, με επίκεντρο τη χασισοκαλλιέργεια. Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους αντιμετωπίζουν πλέον βαρύτατες κακουργηματικές διώξεις.

Πιο συγκεκριμένα, στον υψηλόβαθμο αξιωματικό της Αστυνομίας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παροχή πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιπες διώξεις που του ασκήθηκαν είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, δηλαδή για παράβαση καθήκοντος και για παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Οσον αφορά τους δύο άλλους αστυνομικούς, αυτός από το Λασίθι αντιμετωπίζει διώξεις για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών και αυτός από το Ηράκλειο για παράνομη κατοχή φυσιγγίων και βεγγαλικών.

Στους δύο φερόμενους «εγκεφάλους» των συμμοριών ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για καλλιέργεια, κατοχή, μεταφορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δράση, καθώς και διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για αδικήματα όπως κατοχή και χρήση όπλων, ζωοκλοπές και εμπρησμό μεταξύ άλλων.

Σε δύο ανήλικους συλληφθέντες, που είναι γιοι βασικών κατηγορουμένων, ασκήθηκαν διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για άμεση συνέργεια σε υποθέσεις ναρκωτικών

Διαβάστε επίσης:

Σοκ! Και τρεις δικηγόροι στο οργανωμένο κύκλωμα ναρκωτικών στην Κρήτη