ΕΛΛΑΔΑ

Απολογούνται οι δύο συλληφθέντες της Ιερισσού

Απολογούνται οι δύο συλληφθέντες της Ιερισσού

Απολογούνται σήμερα ενώπιον του ανακριτή οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.

Με απόφαση του προϊσταμενου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Παναγή Γιαννάκη, η απολογία τους θα γίνει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου θα μεταβούν ανακριτής και εισαγγελέας.

Μετά την απολογία τους θα αποφασιστεί εάν οι δύο κατηγορούμενοι, ηλικίας 44 και 33 ετών, θα αφεθούν ελεύθεροι ή θα προφυλακιστούν.

Αμφότεροι φέρονται ως εκ των βασικών κατηγορουμένων για την εμπρηστική επίθεση και σε βάρος τους είχαν εκδοθεί σχετικά εντάλματα από τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές (μετά και την απαγγελία κακουργηματικής δίωξης από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής) καθώς, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, θεωρήθηκαν ως ύποπτοι φυγής ενόψει της κλήτευσής τους σε απολογία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η συμμετοχή τους στην επίθεση ταυτοποιήθηκε κατά την προανάκριση, καθώς στον πρώτο βρέθηκε γενετικό υλικό σε μάλλινο σκούφο κοντά στο σημείο της επίθεσης, ενώ στο σπίτι του δεύτερου εντοπίστηκε καραμπίνα, η οποία, όπως προέκυψε από την βαλλιστική εξέταση, χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση.

Νέα συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αναμένεται να πραγματοποιήσουν κάτοικοι της Ιερισσού και πολίτες που αντιτίθενται στην επένδυση των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική.