ΕΛΛΑΔΑ

Ευσταθόπουλος: Πότε θα έχουμε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες;

Ευσταθόπουλος: Πότε θα έχουμε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες;

Ο νέος πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ κ. Στάθης Ευσταθόπουλος με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο αναρωτιέται γιατί δεν έχει λυθεί το θέμα της πρόσβασης στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επανερχόμαστε στο θέμα της διακοπής της πρόσβασης στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και στα επιστημονικά περιοδικά, το οποίο είναι πάρα πολύ κρίσιμο και σημαντικό για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (και όχι μόνο), καθώς η επαπειλούμενη διακοπή θα δημιουργήσει ανεπανόρθωτα προβλήματα και δυσλειτουργίες στο έργο μας. Για το θέμα έχει ήδη τοποθετηθεί η Ομοσπονδία μας με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής (βλ. σχετικό link http://www.posdep.gr/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=1243&Itemid=133).

Με αφορμή την ερώτηση στη Βουλή της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ και συναδέλφου κ. Μ. Ρεπούση για το εν λόγω θέμα, απαντήσατε πως "το έργο εντάχθηκε" και μετά "απεντάχθηκε" χωρίς μάλιστα να διευκρινίζετε ποιος φέρει αυτή την ευθύνη της απένταξης.

Επειδή από την απάντηση του Υπουργείου επιπλέον, δεν προκύπτει τι πρόκειται να γίνει και πότε πρόκειται να λυθεί το θέμα, θα παρακαλούσαμε να προσδιορίσετε:

α) την ευθύνη για την πράξη με την οποία απεντάχθηκε το έργο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο οποίο είχε ενταχθεί

β) πότε θα λυθεί το θέμα και θα έχουμε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και στα επιστημονικά περιοδικά.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος
Στάθης Ευσταθόπουλος
Αναπληρωτής Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α."