Παρέμβαση Ι.Τέντε για την προστασία αιγιαλών και δασών

NEWSBOMB

Παρέμβαση Ι.Τέντε για την προστασία αιγιαλών και δασών

Ενόψει της θερινής περιόδου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, ζήτησε από τον αρμόδιο για την προστασία του περιβάλλοντος αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλα την έκδοση εγκυκλίων για την προστασία των αιγιαλών, των δασών, κ.λπ.


Συγκεκριμένα, ο κ. Τέντες στο σχετικό έγγραφό του αναφέρει ότι ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την οποία υπάρχει αυξημένη τουριστική κίνηση και παρατηρούνται συχνότερα φαινόμενα προσβολής των περιβαλλοντικών αγαθών και των κοινόχρηστων και δημόσιων πραγμάτων, και ως εκ τούτου, ζητεί από τον κ. Δασούλα να εκδώσει σχετικές αναλυτικές εγκυκλίους προς τους εισαγγελείς της χώρας.

Ειδικότερα, στις εγκυκλίους αυτές γίνεται λόγος για αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας, αλλά και δίωξη των παραβατών για τις περιπτώσεις:

1) προστασίας του περιβάλλοντος από ηχορύπανση (των μπαρ, ουζερί, κ.λπ.) και ρύπανση (μπουκάλια και απορρίμματα γενικά) του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος από κάθε είδους απόβλητα,

2) την προστασία των αιγιαλών, των παραλιών και των δασών, όπως και της δημόσιας περιουσίας από κάθε είδους προσβολές και

3) την εξασφάλιση στο κοινό της απόλαυσης των αιγιαλών, παραλιών κ.λπ.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί επίσης από τον κ. Δασούλα να παρακολουθήσει την πιστή εφαρμογή των επίμαχων εγκυκλίων που θα εκδοθούν.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved