ΕΛΛΑΔΑ

Εφιάλτης για έναν αγνοούμενο-Βρέθηκε μετά από 9 ώρες σε γκρεμό

Εφιάλτης για έναν αγνοούμενο-Βρέθηκε μετά από 9 ώρες σε γκρεμό

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 61χρονος στους Αγίους Δέκα του Δήμου Γόρτυνας, στην Κρήτη, τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του περιπάτου του.

Ο 61χρονος βρέθηκε μετά από εννέα ώρα σε γκρεμό.

Ο «συναγερμός» στις Αρχές σήμανε το απόγευμα της Κυριακής όταν συγγενικά του πρόσωπα δήλωσαν την εξαφάνισή του.

Ο 61χρονος έφυγε στις 10:00 το πρωί της ίδιας ημέρας από το σπίτι του και δύο ώρες αργότερα ξεκίνησε η οικογένεια του να τον ψάχνει χωρίς αποτέλεσμα.

Η επιχείρηση ανεύρεσης

Με άμεσο συντονισμό, οργανώθηκε ομάδα με 15 Εθελοντές Σαμαρείτες οι οποίοι μετέβησαν στους Αγίους Δέκα όπου μίλησαν με τα μέλη της οικογενείας του 61χρονου και συνέλεξαν απαραίτητα στοιχεία για την οργάνωση της επιχείρησης ανεύρεσης του.

Άμεσα και αξιολογώντας τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Σαμαρείτες και αξιοποιώντας τα, βάση της εκπαίδευσης και εμπειρίας που έχουν σε θέματα ανεύρεσης αγνοουμένου, μετέβησαν στην περιοχή του Προφήτη Ηλία βόρεια των Αγίων Δέκα.

Εκεί, στις 18:30 ξεκίνησε η περιμετρική σάρωση της περιοχής με τους 15 Εθελοντές Σαμαρείτες να ερευνούν για ίχνη από τα σημεία που μπορεί να πέρασε ο 61χρονος.

Μισή ώρα μετά βρέθηκε το κινητό του αγνοούμενου και η συντονισμένη κινητοποίηση στέφθηκε τελικά με επιτυχία, καθώς ο 61χρονος εντοπίστηκε στις 19:00 σε γκρεμό βορειοδυτικά των Αγίων Δέκα.

Η διάσωση

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς του 61χρονου, καθώς ο ίδιος είχε πέσει σε γκρεμό, αλλά ενώ είχε τις αισθήσεις του, έφερε εκδορές σε όλο του το σώμα.

Του δόθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και οι Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών φρόντισαν για την άμεση μεταφορά του καθώς το σημείο το οποίο βρέθηκε ο αγνοούμενος ήταν πολύ δύσβατο και περίπου στα 1.500μ υπήρχε πρόσβαση σε δρόμο για να μπορέσει να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το flashnews, ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου και διαπιστώθηκε πως είναι καλά στην υγεία του.