ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΤ: Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους;

ΕΡΤ: Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους;

Ασάφειες στην απόφαση του ΣτΕ για την τύχη των 2.656 υπαλλήλων

Σύγχυση επικρατεί στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευή, καθώς η απόφαση του ΣτΕ δεν ξεκαθαρίζει τι θα γίνει με το μέλλον των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θεωρούνται απολυμένοι, από την στιγμή που ο εργοδότης τους δεν υφίσταται. Το ΣτΕ θεωρεί καταργημένο το Νομικό Πρόσωπο και έχει ξεκινήσει η κατάργησή του.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε σύγχυση καθώς θα πρέπει να κληθούν για να λειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση ως έχει, προκειμένου να εκπέμψει πρόγραμμα μέχρι να συσταθεί ο νέος φορέας.

Το πώς οι εργαζόμενοι – που θεωρούνται απολυμένοι – θα κληθούν να εργαστούν μέχρι τη σύσταση του νέο φορέα είναι μια διευκρίνιση που μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να ανακληθούν οι απολύσεις και να λειτουργήσει με το ίδιο καθεστώς η ΕΡΤ μέχρι τις οριστικές αποφάσεις, ενώ παράλληλα ζητούν να λάβουν και τα δεδουλευμένα τους.

Επίσης, η προσωρινή λειτουργία της ΕΡΤ που αποφασίστηκε από το ΣτΕ δημιουργεί κενό και στο θέμα του προσωπικού που θα χρησιμοποιηθεί. Θα ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι-απολυμένοι; Θα χρειαστεί μέρος του προσωπικού; Και ποιος θα κάνει την επιλογή; Σημεία που δεν έχουν αποσαφηνιστεί και δημιουργούν νέες εντάσεις μέχρι και την Τετάρτη που θα υπάρξει και η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.