ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΝ στον Ναύσταθμο Κρήτης και στο Συνέδριο του ΚΕΝΑΠ

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΝ στον Ναύσταθμο Κρήτης και στο Συνέδριο του ΚΕΝΑΠ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, επισκέφθηκε τον Ναύσταθμο Κρήτης από 17 έως 18 Ιουνίου 2013.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΝ επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του Ναύσταθμου Κρήτης και Πολεμικά Πλοία που ελλιμενίζονται στο Ναύσταθμο και συνομίλησε με το προσωπικό.

Επιπρόσθετα, ο Αρχηγός ΓΕΝ κήρυξε την έναρξη του Ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) με θέμα: «Μελλοντική Θαλάσσια Ασφάλεια – Οι Ρόλοι των Επιχειρήσεων Ναυτικής Αποτροπής».

Το εν λόγω συνέδριο παρέχει νέες ευκαιρίες για συζήτηση και προτάσεις, σε θέματα θαλάσσιας ασφάλειας ˑ και τις διασυνδέσεις της με θέματα επιχειρήσεων ναυτικής αποτροπής, μελετώντας τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Ναυτικού της Λιβύης, Αρχιπλοίαρχο Hasan Ali Bushnak, και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, ο Αρχηγός ΓΕΝ μαζί με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Jean Loup Kuhn-Delforge, επισκέφθηκαν εν πλω τη γαλλική Φρεγάτα FORBIN, και παρακολούθησαν μέρος ασκήσεων συνεργασίας του Γαλλικού Πλοίου με Ελληνικές Μονάδες