ΕΛΛΑΔΑ

Πειθαρχική έρευνα κατά δικαστών για τις 9 αναβολές σε υπόθεση επίορκου

Πειθαρχική έρευνα κατά δικαστών για τις 9 αναβολές σε υπόθεση επίορκου

Στο...στόχαστρο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μπαίνουν δικαστές και εισαγγελείς που χορήγησαν 9 (!) αναβολές σε εκδίκαση υπόθεσης «επίορκου» δημοτικού υπαλλήλου σε διάστημα 2 ετών.

Με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από σχετική καταγγελία-ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη.

Σύμφωνα με αυτή υπάλληλος, ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω το 2011 να χρηματίζεται, δεν έχει ακόμη δικαστεί αφού η δίκη του έχει πάρει από τότε εννέα αναβολές, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμη διαλευκανθεί η υπόθεση. «Σε μία περίοδο κρίσιμη για τη χώρα και την αξιοπιστία των θεσμών και την ώρα που ο δημόσιος τομέας βάλλεται από παντού για έλλειψη αξιοκρατίας και αδιαφάνεια, ερωτήματα προκαλεί η ένατη μέσα σε δύο χρόνια αναβολή που δίδεται από τα δικαστήρια σε εκδίκαση υπόθεσης υπαλλήλου του Δήμου Αθηναίων που συνελήφθη επ' αυτοφώρω να χρηματίζεται», ανέφερε η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Η υπόθεση αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλόβαθμο υπάλληλο του Δήμου που συνελήφθη το 2011 να λαμβάνει μίζα 10.000 ευρώ από προμηθευτή για να τον αποπληρώσει νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Αθηναίων έχει παραπέμψει από τις αρχές του 2011 στη Δικαιοσύνη περισσότερες από 10 περιπτώσεις φερομένων ως επίορκων υπαλλήλων.