ΕΛΛΑΔΑ

Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ για τα επεισόδια στα Προπύλαια

Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ για τα επεισόδια στα Προπύλαια

Τα έκτροπα που σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στα Προπύλαια καταδικάζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) Στάθης Ευσταθόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ευσταθόπουλου:

«Σήμερα, ομάδα νεαρών ατόμων, προσπάθησαν να εισβάλλουν με τη βία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου Ιδρύματος για να ματαιώσουν τη συνεδρίαση του. Η ειρωνεία είναι ότι στο όνομα της "προστασίας του Δημόσιου Πανεπιστημίου" οι μειοψηφίες αυτές προσπάθησαν να αποτρέψουν να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για τη στέγαση και τη σίτιση των φοιτητών, σε μια περίοδο που η κρίση έχει χτυπήσει όχι μόνο τα Ιδρύματα μας, όχι μόνο εμάς, αλλά και φυσικά και τους φοιτητές μας.

Η ΠΟΣΔΕΠ σύμφωνα με την πάγια θέση της, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα φαινόμενα βίας. Καλεί την ίδια την Πανεπιστημιακή Κοινότητα να απομονώσει τις δυναμικές μειοψηφίες που θέλουν με τη βία να επιβάλλουν την άποψη τους για τα πάντα, έστω κι αν αυτή η άποψη είναι μειοψηφική. Ζητά απ' όλα τα όργανα, να μην πτοούνται από τέτοιες ενέργειες, να συνεδριάζουν κανονικά και να αγνοούν τις μειοψηφικές αυτές εκδηλώσεις, οι οποίες μην έχοντας έρεισμα στην πλειοψηφία της κοινότητας, θα μείνουν μετέωρες».