ΕΛΛΑΔΑ

Επαναπατρισμός 706 αλλοδαπών τον Ιούλιο

Επαναπατρισμός 706 αλλοδαπών τον Ιούλιο

Συνολικά από τον Αύγουστο του 2012, στο πλαίσιο της επιχείρησης "Ξένιος Ζευς", έχουν επιστρέψει στις χώρες τους (11.537) αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι 706 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον περασμένο μήνα Ιούλιο.

Ειδικότερα, 252 αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.
Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (74 άτομα), την Αλγερία (38 άτομα), το Πακιστάν (23 άτομα), την Γεωργία (22 άτομα), το Ιράκ (12 άτομα), τη Ρουμανία (10 άτομα) το Ιράν (9 άτομα), την Ινδία και το Μπαγκλαντές από (8 άτομα).
Για τους ανωτέρω είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο ή διαμονή στη χώρα μας και η επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επιπλέον, 71 πολίτες Αλβανίας, 4 πολίτες Βουλγαρίας, 1 πολίτης Σκοπίων και 2 πολίτες Τουρκίας, επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Το ίδιο χρονικό διάστημα (Ιούλιος 2013), πέρα από τις παραπάνω επιστροφές, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, άλλων 454 αλλοδαπών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.).

Με τις επιστροφές του μηνός Ιουνίου, ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, από τον περασμένο Αύγουστο, ανέρχεται σε (11.537) άτομα.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και Εθνικούς πόρους.

Ροή Ειδήσεων