ΕΛΛΑΔΑ

Τα νέα για τη 15χρονη Μυρτώ που κακοποιήθηκε στην Πάρο

Τα νέα για τη 15χρονη Μυρτώ που κακοποιήθηκε στην Πάρο

Στο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 16χρονη Μυρτώ, η οποία πέρυσι το καλοκαίρι είχε κακοποιηθεί βάναυσα από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς σε παραλία της Πάρου.


Οι τελευταίοι τέσσερις μήνες έχουν κυλήσει βασανιστικά τόσο για την ίδια τη Μυρτώ, όσο και για τη μητέρα της Μαίρη Κοτρώτσου, η οποία βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το αρχικό διάστημα των ενενήντα ημερών που είχε προγραμματιστεί να παραμείνει στο κέντρο αποκατάστασης κύλησε με προβλήματα, καθώς οι αλλεπάλληλες λοιμώξεις από τις οποίες προσβάλλεται δεν επέτρεπαν την εξέλιξη της θεραπείας της.

Έτσι η παραμονή της Μυρτούς παρατάθηκε, ενώ οι γιατροί που την παρακολουθούν κρίνουν πλέον απαραίτητο να παραμείνει τουλάχιστον έναν ακόμα μήνα.

«Κινητικά δεν εμφανίζει σημαντική εξέλιξη, νοητικά όμως έχει βελτιωθεί και μπορεί πλέον να μου γνέφει "ναι ή όχι". Για εμένα αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς μπορώ να συνεννοηθώ μαζί της για βασικά πράγματα. Επιπλέον, σημαίνει ότι ο αγώνας που δίνουμε δεν πηγαίνει χαμένος», υποστηρίζει η μητέρα της κοπέλας.

«Της δείχνουμε επίσης κάρτες με λέξεις και επιλέγει αυτό που θέλει να μας πει. Για παράδειγμα, της γράφουμε διάφορα μέρη του σώματος και εκείνη μας δείχνει ποιο είναι αυτό που την πονάει», σημειώνει η μητέρα της, ενώ προσθέτει ότι «κάθε μικρό βήμα που κάνει προς τη ζωή είναι για την ίδια και την οικογένειά της μια μικρή "ανάσταση"».