ΕΛΛΑΔΑ

Όλο και περισσότεροι φοιτητές προτιμούν το φαγητό του... ΚΤΕΛ!

Όλο και περισσότεροι φοιτητές προτιμούν το φαγητό του... ΚΤΕΛ!

Την τιμητική τους απέκτησαν και πάλι τα τάπερ, καθώς πέρα από τη μητρική φροντίδα που ούτως ή αλλιώς θεωρείται δεδομένη, η οικονομική κρίση και ο περιορισμός των εξόδων ενός φοιτητή, οδηγούν ολοένα και περισσότερες νοικοκυρές να στέλνουν τακτικά σπιτικό μαγειρευτό φαγητό στα βλαστάρια τους!

Η αποστολή του φαγητού σε δέματα είναι μια συνήθεια χρόνων, όμως η ανάγκη των γονιών να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα, ώθησε την πλειονότητα αυτών, να μαγειρεύουν αρκετά φαγητά και στη συνέχεια να τα στέλνουν στην πόλη που σπουδάζουν τα παιδιά τους.

Καθημερινά από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας γίνονται τακτικά δρομολόγια προς όλες τις μεγάλες πόλεις, παραδίδοντας το φαγητό από την κουζίνα της μαμάς, όχι μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και όπου αλλού υπάρχουν πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα σύμφωνα με το dete.gr

Τα τάπερ με τα εκλεκτά, φρεσκομαγειρεμένα και προπάντων αγαπημένα φαγητά των παιδιών, όπως ο μουσακάς, το παστίτσιο, οι πίτες, τα κεφτεδάκια και τα γλυκά, ακόμη και πακέτα με τρόφιμα μακράς διάρκειας «ταξιδεύουν» καθημερινά, καταλήγοντας αυθημερόν στον προορισμό τους.

Έτσι βγάζουν από την ταλαιπωρία τους φοιτητές να μαγειρεύουν μόνοι τους ή να κάνουν παραγγελίες ντελίβερι.
Στόχος των γονιών είναι να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα, χωρίς όμως να στερούνται τα παιδιά τους το ποιοτικό φαγητό, ακόμη και όταν βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι.

ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΚΙΝΗΣΗ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της αποθήκης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας έχει αυξηθεί κατά μεγάλο ποσοστό η αποστολή δεμάτων με σπιτικό φαγητό. Άλλωστε το κόστος της αποστολής είναι σχετικά μικρό, ενώ όταν πρόκειται για φοιτητές, υπάρχουν μειωμένες τιμές. Λόγω της κρίσης, έχουν αυξηθεί αυτού του είδους τα δέματα. Καθημερινά φεύγουν από την Πάτρα πακέτα με φαγητά, ενώ αντίστοιχα, φθάνουν ακόμη περισσότερα, αφού η πόλη έχει πολλούς φοιτητές που σπουδάζουν από άλλες πόλεις.

Όμως δέματα δεν στέλνονται μόνο σε φοιτητές, αλλά και σε εργαζόμενους κυρίως στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη που λόγω φόρτου εργασίας δεν έχουν χρόνο για να ασχοληθούν με το μαγείρεμα. Επίσης, αρκετοί γονείς στέλνουν φαγητό και στους γιους τους, που υπηρετούν σε στρατιωτικές μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση, το φαγητό φτιαγμένο από τα «χρυσά» χεράκια της μαμάς είναι μοναδικό, πολύτιμο και η γεύση του αναντικατάστατη. Μόνο όσοι έχουν ζήσει ως φοιτητές μπορούν να καταλάβουν την αξία του σπιτικού φαγητού.