ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφει στη Βουλγαρία η μικρή Μαρία

Επιστρέφει στη Βουλγαρία η μικρή Μαρία

Στη Βουλγαρία αναμένεται να επιστρέψει η μικρή Μαρία, η ιστορία της οποίας συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Μετά από αναζητήσεις δυο εβδομάδων, την Παρασκευή το τεστ DNA αποκάλυψε ότι βιολογική μητέρα του τετράχρονου κοριτσιού, που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, είναι η Σάσα Ρούσεβα από τη Βουλγαρία.

Οι βουλγαρικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αντίστοιχες ελληνικές και εξετάζουν το ενδεχόμενο η μικρή να επιστρέψει στη Βουλγαρία και εκεί να φιλοξενηθεί σε κάποιο κρατικό ίδρυμα, μέχρι να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.

Ερευνούν κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών

Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας, οι επαφές με τις ελληνικές υπηρεσίες συνεχίζονται, υπό την επίβλεψη των εισαγγελικών λειτουργών, προκειμένου να ερευνηθεί αν πίσω από την υπόθεση της Μαρίας κρύβεται κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών.

Σύμφωνα με μέσα Ενημέρωσης στη Βουλγαρία δεν έχει γίνει γνωστό αν οι βιολογικοί γονείς έχουν συλληφθεί, εικάζουν όμως ότι είναι ελεύθεροι. Ωστόσο έχει κινηθεί προκαταρκτική διαδικασία -με εντολή εισαγγελέα- για να ερευνηθεί αν η Σάσα Ρούσεβα πούλησε την τετράχρονη για παράνομη υιοθεσία και αν η ίδια και ο σύζυγός της εμπλέκονται σε κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών.

Πρώτη είδηση στα μέσα ενημέρωσης στη Βουλγαρία είναι ότι η Μαρία είναι παιδί της οικογένειας Ρούσεφ, ενώ κυριαρχεί το γεγονός ότι η μητέρα έδωσε το παιδί για μόλις λίγα ευρώ επειδή δεν είχε χρήματα για να γυρίσει στη Βουλγαρία.

Η Σάσα Ρούσεβα και ο άντρας της, Ατανάς Ρούσεφ ανακρίθηκαν την Πέμπτη σε αστυνομικό τμήμα του Γκούρκοβο και ομολόγησε ότι μέσα από τηλεοπτικό ρεπορτάζ αναγνώρισε τους δυο αθίγγανους στους οποίους είχε δώσει το παιδί της το 2009 στη Λαμία, χωρίς ωστόσο όπως τόνισε να πάρει χρήματα.

Ωστόσο, γείτονες της οικογένειας Ρούσεφ υποστήριξαν ότι η βιολογική μητέρα της Μαρίας είχε εργαστεί στην Ελλάδα και αναγκάστηκε να πουλήσει για μόλις 200 με 250 ευρώ το παιδί της προκειμένου να βρει χρήματα και να επιστρέψει στη Βουλγαρία.

Αίτημα αποφυλάκισης θα καταθέσουν οι Ρομά από τη Λάρισα

Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης προτίθενται να καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη οι συνήγοροι των δύο Ρομά που εμφανιζόταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, με βασικό επιχείρημα ότι δεν προκύπτει θέμα αρπαγής του παιδιού.

Η εξέταση DNA αποκάλυψε τους βιολογικούς γονείς της μικρής στη Βουλγαρία και η γυναίκα που ταυτοποιήθηκε ως μητέρα δήλωσε ότι άφησε το παιδί στο ζευγάρι από τα Φάρσαλα. Αυτό συνάδει με τον ισχυρισμό των κατηγορούμενων ότι επρόκειτο για παράνομη υιοθεσία αλλά όχι για αρπαγή.

Οι κατηγορίες βάσει των οποίων προφυλακίστηκαν ήταν «αρπαγή ανηλίκου και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση». Οι δυο Ρομά κρατούνται, η μεν γυναίκα στις φυλακές Κορυδαλλού ο δε άνδρας στις φυλακές Λάρισας.

Διαβάστε ακόμη: Νέα υπόθεση «Μαρίας» στη Βόρεια Ελλάδα

Daily Mail: «Παιδί μας η μικρή Μαρία - Έχουμε γονίδιο αλμπίνου»

Βρέθηκαν στη Βουλγαρία οι βιολογικοί γονείς της μικρής «Μαρίας»;

Έρευνες της ΕΛΑΣ και στη Βουλγαρία για την μικρή Μαρία

Πόσα επιδόματα έπαιρναν οι Ρομά που είχαν τη Μαρία

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πούλησαν και δεύτερο παιδί οι «γονείς» της Μαρίας!

Τι είπε η εισαγγελέας που εντόπισε την μικρή Μαρία