ΕΛΛΑΔΑ

Συγκινεί η ανταπόκριση για τη Μυρτώ: Μαζεύτηκαν διπλάσια χρήματα

Συγκινεί η ανταπόκριση για τη Μυρτώ: Μαζεύτηκαν διπλάσια χρήματα

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση του κόσμου στο «κάλεσμα ζωής» των φίλων της Μυρτώς

Μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα συγκεντρώθηκαν πολλά περισσότερα χρήματα από αυτά που απαιτούνταν για την αγορά του ειδικού μηχανήματος, που θα βοηθήσει τη 16χρονη Μυρτώ.

Αν και για το ειδικό μηχάνημα που είναι απαραίτητο για τη διατροφή και την επικοινωνία της 16χρονης χρειάζονται 25.000 δολάρια, μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν συγκεντρωθεί 47.056 δολάρια.

Από το περασμένο καλοκαίρι όταν η Μυρτώ έφτασε στην Αμερική για τη θεραπεία της, η ομογένεια βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της οικογένειας Παπαδομιχελάκη.

Επίσης, οι «Φίλοι της Μυρτώς» έχουν φτιάξει και ειδική σελίδα στο Facebook. Εκεί, εκτός από τη φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο, δημοσιεύεται και μια φωτογραφία του κοριτσιού πριν από την επίθεση.

Η Μυρτώ εξακολουθεί να δίνει μάχη στο Spaulding Hospital της Βοστώνης, έχοντας πάντα στο πλευρό της τους γονείς της αλλά και ομογενείς και οργανισμούς της ελληνοαμερικανικής κοινότητας που έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν την οικογένεια.

Όταν έγινε σαφές πως υπήρχαν ελπίδες να επανέλθει η Μυρτώ, άρχισαν οι συζητήσεις για την ειδική συσκευή.

Όπως εξιστορεί η ομογενής Μαρία Σπυριδοπούλου, η μητέρα της δεν είχε τις 25.000 δολάρια που απαιτούνταν.

«Οι μικρές ομογενείς όμως πήραν την πρωτοβουλία να ενημερώσουν το συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, το οποίο ψήφισε ομόφωνα να προσφέρει τη βοήθειά του για να αγοραστεί το μηχάνημα. Αρχίσαμε καμπάνια που θα κορυφωθεί στις 7 Δεκεμβρίου με εκδήλωση σε μια εκκλησία στη Βοστώνη για τη συγκέντρωση χρημάτων. Έλληνες και Αμερικανοί έχουν ευαισθητοποιηθεί και βρίσκονται σε επαφή μαζί μας», κατέληξε η Μαρία Σπυριδοπούλου.

Έτσι με τη συνεχή κινητοποίηση των Ομογενών το απαιτούμενο ποσό συγκεντρώθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Αγώνας να ξανασταθεί στα πόδια της η 16χρονη Μυρτώ

Ποινή ενός έτους με αναστολή για τον «δράκο της Πάρου»

Το ξέσπασμα της μητέρας της Μυρτούς για τον «δράκο» της Πάρου (vid)

Στο εδώλιο ο «δράκος» της Πάρου