ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα ο γιος και οι εγγονές του Τσε Γκεβάρα

Στην Αθήνα ο γιος και οι εγγονές του Τσε Γκεβάρα

Η οικογένεια το μεγάλου επαναστάτη Τσε Γκεβάραήλθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι.

TTTTTTSSS

Η σύζυγος του μικρότερού του γιού του, Ερνέστο Γκεβάρα - είναι Ελληνίδα και πλέον ζει στην Αθήνα μαζί με τον άνδρα και τις δύο κόρες της.

Σύμφωνα μς δημοσίευμα εφημερίδας, η οικογένεια ήλθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι για να επισκεφθεί τη γιαγιά και τον δύο χρόνια μεγαλύτερο αδελφό της νύφης του μεγάλου επαναστάτη, Μαρίας-Έλενας. Οι επιπλοκές, όμως που παρουσιάστηκαν στην εγκυμοσύνη της την ανάγκασαν να παραμείνει στην Ελλάδα μαζί με την κόρη της, την 10χρονη Έλενα.

Λίγες μέρες νωρίτερα το ευτυχισμένο ζευγάρι έφερε στον κόσμο και στον κόσμο και τη δεύτερη κόρη τους και εγγονή του Τσε. Στο μεταξύ, ο σύζυγός της, Ερνέστο Γκεβάρα, που όλο αυτό το διάστημα πηγαινοέρχεται στην Κούβα – λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων - δεν κατάφερε καν να είναι να είναι παρών στη γέννηση της κόρης του.

Η πρώτη κόρη της οικογένειας εδώ και μερικούς μήνες φοιτά σε ελληνικό σχολείο, αλλά, ούτως ή άλλως γνώριζε από πριν άπταιστα ελληνικά.
Η Μαρία-Έλενα ασχολείται καλλιτεχνικά με τη σκηνοθεσία και έχει επαφές με γνωστούς Έλληνες σκηνοθέτες, με τους οποίους συνεργάζεται κυρίως σε ελληνοκουβανικά θέματα.

Ο σύζυγός της, Ερνέστο Γκεβάρα, είναι ο τέταρτος και μικρότερος γιος του Τσε, από τη δεύτερη γυναίκα του, Αλέιδα Μαρτς, με την οποία έκανε τέσσερα παιδιά. Ο μεγαλύτερος είναι ο Καμίλο, δικηγόρος στο επάγγελμα, όπως και ο Ερνέστο, η δεύτερη είναι η γιατρός Αλέιδα, που επίσης επισκέπτεται τη χώρα μας και η τρίτη η κτηνίατρος Σέλια.

Όλα τα αδέλφια ζουν και εργάζονται στην Κούβα και στηρίζουν το Κέντρο Μελετών "Τσε Γκεβάρα" στην Αβάνα. Πρόκειται για ένα κέντρο που σκοπό του έχει να εκδώσει όλο το έργο του Τσε.