ΕΛΛΑΔΑ

Σε μέτρια επίπεδα η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη

Σε μέτρια επίπεδα η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη

Σε μέτρια επίπεδα κινείται η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις μετρήσεις των σταθμών του δημοτικού δικτύου ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης του τμήματος περιβάλλοντος του κεντρικού δήμου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση του τμήματος περιβάλλοντος, σήμερα, οι μέγιστες ωριαίες τιμές των ατμοσφαιρικών ρύπων που καταγράφηκαν σε ό,τι αφορά τα αιωρούμενα σωματίδια ΡΜ10 ήταν 165 μg/ανά κυβικό μέτρο στο σταθμό της Λαγκαδά, 105 στη Μαρτίου, 90 στην Εγνατία, 72 στο Επταπύργιο, 77 στην Τούμπα και 88 στο δημαρχείο.

Στις 7 το πρωί, οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ 10 ήταν 74 μg/ανά κυβικό μέτρο στο σταθμό της Εγνατίας, 51 στη Μαρτίου, 82 στη Λαγκαδά, 41 στο Επταπύργιο, 43 στην Τούμπα και 64 στο δημαρχείο.

Αργά χθες το βράδυ και μέχρι τις 3 το ξημέρωμα, οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ 10 στο δυτικό τμήμα της πόλης ήταν αυξημένες και έφθασαν μέχρι και 180 μg/ ανά κυβικό μέτρο και στη συνέχεια κατέγραψαν πτωτική πορεία.
Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση, χθες σημειώθηκαν υπερβάσεις του ημερήσιου ορίου των 50 μgr/ανά κυβικό μέτρο στα αιωρούμενα σωματίδια ΡΜ 10 σε πέντε σταθμούς, με υψηλότερη τιμή στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Η χθεσινή, μέση ημερήσια τιμή των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ 10 ήταν 67 μg στην Εγνατία, 74 στη Μαρτίου, 114 στην Λαγκαδά, 42 στο Επταπύργιο, 61 στην Τούμπα και 67 στο δημαρχείο.
Στην ίδια ανακοίνωση, τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σήμερα και χθες, χαρακτηρίζονται μέτρια.