ΕΛΛΑΔΑ

Aντιφασιστικό- αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο

Aντιφασιστικό- αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο

H Ένωση Γονέων και Μαθητών Δήμου Ρεθύμνου, με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι συμμετέχει και καλεί στο αντιρατσιστικό -αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί απόψε, στις 6μ.μ στο Δημαρχείο.

Επίσης η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, τονίζει ότι: "Η 21η Μαρτίου αποτελεί Παγκόσμια Μέρα ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό, αποτελεί μέρα σταθμό για το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Τα τελευταία χρόνια η αντιρατσιστική και αντιφασιστική δράση έχει αποκτήσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο χώρο της εκπαίδευσης. Οι ρατσιστικές και νεοναζιστικές ιδέες αποθρασύνονται και επιχειρούν να διεισδύσουν στα σχολεία, εντάσσοντας στις συμμορίες τους ανήλικα παιδιά, καλλιεργώντας το φανατισμό και το μίσος.

Εμείς έχουμε χρέος σαν εκπαιδευτικοί με όσα μέσα διαθέτουμε να εξοπλίσουμε τους μαθητές μας ενάντια στη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και το φασισμό. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για ένα σχολείο με ελευθερίες, δημοκρατικό που θα αποδέχεται και θα στηρίζει όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις καταγωγής, χρώματος και θρησκείας, σεβόμενο τη διαφορετικότητα.

Σαν ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και κάθε συνάδελφο να αξιοποιούν κάθε δυνατότητα που δίνει το σχολικό πρόγραμμα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και οργανώνοντας στο κάθε σχολείο, στην κάθε τάξη, δράσεις που προάγουν το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα και την αλληλεγγύη.

Υλικό για την στήριξη των δράσεων τους μπορούν να βρίσκουν οι συνάδελφοι από το αρχείο της Αντιφασιστική Ομάδας της ΕΛΜΕΡ που συναντιέται κάθε Τρίτη στο Στέκι των Καθηγητών στις 7μ.μ.

Με αφορμή την 21η Μαρτίου αλλά κυρίως για να δείξουμε πως οι ρατσιστικές και φασιστικές ιδέες και πρακτικές μας βρίσκουν απέναντι τους καλούμε τα σωματεία και άλλους φορείς της πόλης του Ρεθύμνου, τους μαθητές μας και τους γονείς τους σε αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 28 Μαρτίου στις 6μ.μ. στο Δημαρχείο".

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η γυναίκα που έκαψε το 2,5 χρόνων αγοράκι της (pics)

Πηγή: cretalive.gr