ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου των καθαριστριών (pics-vid)

Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου των καθαριστριών (pics-vid)

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, μία ημέρα μετά την άρνηση του Αρείου Πάγου για επαναπρόσληψή τους στο υπουργείο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των καθαριστριών, Γιάννης Καρούζος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1, δήλωσε ότι ο αγώνας δε σταματά εδώ.

Την ίδια στιγμή, κατήγγειλε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει προσλάβει εργολάβους και τους πληρώνει αρκετά λεφτά για να αναλαμβάνουν την καθαριότητα. Όπως είπε ο κ. Καρούζος, οι διαγωνισμοί αυτοί δε δημοσιοποιούνται ποτέ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι καθαρίστριες ζήτησαν από τον ιατρικό σύλλογο να διαγράψει τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια. Την ίδια στιγμή, υποστηρίζουν ότι το δημόσιο δεν προσκόμισε κάποιο οικονομικό στοιχείο που να δείχνει ότι βλάπτεται από εκείνες, ενώ υποστήριξαν ότι βλάπτεται διπλά, καθώς ζημιώνεται τόσο για την πληρωμή της διαθεσιμότητας όσο και για την πληρωμή των εργολάβων. Οι καθαρίστριες αναμένεται να καταθέσουν αίτηση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τη μη εφαρμογή της πρωτόδικης απόφασης.

Την Πέμπτη, λίγη ώρα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, έξω από το υπουργείο Οικονομικών εκτυλίχθηκαν σκηνές έντασης μεταξύ των ανδρών των ΜΑΤ και των καθαριστριών.

Διαβάστε επίσης: Αγώνας μέχρι τέλους