ΕΛΛΑΔΑ

Tα «άκουσε» ο Παπαδήμος από ομολογιούχους

Tα «άκουσε» ο Παπαδήμος από ομολογιούχους

Αντιμέτωπος με την έντονη διαμαρτυρία των ομολογιούχων που έχασαν μεγάλο μέρος των περιουσιών τους ήρθε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Ένταση προκλήθηκε από ομολογιούχους του ελληνικού Δημοσίου που έχουν ζημιωθεί από το PSI σημερα το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής.
Η ένταση σημειώθηκε στη διάρκεια ημερίδας με τον τίτλο, "Τραπεζική Ένωση, Νομισματική Πολιτική και Οικονομική Ανάπτυξη", η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου ΕΕ και σε συνεργασία με το Κέντρο Χρηματοοικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου Goethe της Φραγκφούρτης, υπό την επιστημονική διοργάνωση του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Στη διάρκεια της ομιλίας του κ. Παπαδήμου αλλά και μετά το τέλος αυτής, μικρομολογιούχοι παρενέβησαν με φωνές και διαμαρτυρίες με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η εκδήλωση.

Ο κ. Παπαδήμος απέφυγε να απαντήσει στις διαμαρτυρίες των μικροομολογιούχων, επικαλούμενος ότι το θέμα της ημερίδας είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η νομισματική πολιτική και κατά πόσον αυτή μπορεί να συμβάλει προκειμένου να αμβλυνθούν τα κοινωνικά προβλήματα που προκάλεσε η κρίση.

Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμoτέρων, έτσι η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας V. Constancio.

Ρoή Ειδήσεων