ΕΛΛΑΔΑ

Στο αρχείο η έρευνα για περιστατικά διαρροής υλικών της «Ελληνικής Χρυσός»

Στο αρχείο η έρευνα για περιστατικά διαρροής υλικών της «Ελληνικής Χρυσός»

Στο αρχείο και στο δημόσιο κατήγορο στέλνει -αντιστοίχως- η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από την περάτωση της διενεργηθείσας έρευνας, δύο υποθέσεις διαρροής υλικών, προερχόμενων από τις εγκαταστάσεις της «Ελληνικής Χρυσός» στη Χαλκιδική, που συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο.

Η αρχειοθέτηση αφορά δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν διαρροής αποβλήτων, τον περασμένο Οκτώβριο, πάνω σε πλοίο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό, κατά την εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψαν κάποια στοιχεία που να δικαιολογούν την άσκηση ποινικής δίωξης.

Η άλλη υπόθεση, η οποία παραπέμπεται για πταισματική παράβαση στο δημόσιο κατήγορο, αφορά περιστατικό που προηγήθηκε της διαρροής στο λιμάνι (τον περυσινό Σεπτέμβριο), στην περιοχή Ρεντίνα της Θεσσαλονίκης. Τότε, κατά την «Ελληνικός Χρυσός», είχε διαρρεύσει από φορτηγό όχημα συμπύκνωμα θειούχου μολύβδου (γαληνίτη) στο έδαφος. Η έρευνα για την υπόθεση αυτή οδήγησε στη διαπίστωση ενός πταίσματος, διότι το φορτηγό δεν διέθετε άδεια μεταφοράς ειδικού φορτίου.

Να σημειωθεί ότι για το περιστατικό της Ρεντίνας οι κάτοικοι της περιοχής προέβησαν κατά καιρούς σε διαμαρτυρίες, ζητώντας να σταματήσει η διέλευση φορτηγών με επικίνδυνα υλικά μέσα από το χωριό.

Διαβάστε επίσης:

Χαλκιδική: Κατασκήνωση στο δάσος των Σκουριών κατά της εξόρυξης χρυσού