ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ: Σας έκλεψαν το κινητό; Δείτε πώς να το «αχρηστεύσετε»

ΕΛ.ΑΣ: Σας έκλεψαν το κινητό; Δείτε πώς να το «αχρηστεύσετε»

Σε απενεργοποίηση των κλεμμένων κινητών τηλεφώνων θα προχωρούν οι εταιρείες, όπως έγινε γνωστό από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Η απόφαση αυτή ισχύει από τις 27 Σεπτεμβρίου ( απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) με στόχο την προστασία των πολιτών από τις κλοπές συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Ειδικότερα, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται να απενεργοποιούν (μπλοκάρουν), μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ, όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.

Πώς γίνεται η διαδικασία

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση κλοπής συσκευής κινητής τηλεφωνίας και προκειμένου να απενεργοποιηθεί, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης της συσκευής να δηλώσει αρχικά την κλοπή στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέροντας και τον κωδικό Ι.Μ.Ε.Ι., ενώ θα λάβει αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.

Ακολούθως θα πρέπει να υποβάλει στην πάροχο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία είναι συνδρομητής, γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.

Σημειώνεται, ότι ο «Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων – I.M.E.I. (International Mobile Equipment Identifier) αποτελείται από 15 ή 17 ψηφία και είναι μοναδικός και για αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για την αναγνώριση του τηλεφώνου κατά τη σύνδεση.

Συνήθως ο αριθμός I.M.E.I. αναγράφεται στην «υποδοχή» που φιλοξενεί τη μπαταρία του τηλεφώνου. Είναι εκτυπωμένος ευδιάκριτα σε μία λευκή ετικέτα η οποία περιέχει και άλλα στοιχεία για τη συσκευή. Σε αρκετές περιπτώσεις ο αριθμός IMEI αναγράφεται στη συσκευασία, στα συνοδευτικά έγγραφα, στο εγχειρίδιο χρήσης, αλλά και στη νόμιμη απόδειξη αγοράς των κινητών, ενώ από τη πλειοψηφία των συσκευών κινητής τηλεφωνίας μπορεί να ανακτηθεί και ηλεκτρονικά.

Μπορεί η παραπάνω απόφαση για την απενεργοποίηση των κλεμμένων κινητών τηλεφώνων να είναι πολύ σημαντική, ωστόσο με τόση... γραφειοκρατία ο κλέφτης σίγουρα θα έχει άπλετο χρόνο να κάνει ο,τι επιθυμεί με το τηλέφωνο του θύματος!

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτη φάρσα στον Ταμήλο: Ο Μητσικώστας τον ζήτησε στο Dancing (vid)!

Μυτιλήνη: Αφισοκόλλησαν ότι νεαρή γυναίκα είναι φορέας του AIDS

Ρoή Ειδήσεων