ΕΛΛΑΔΑ

Τα επεισόδια στο ΑΠΘ όπως τα περιγράφουν οι αντιπρυτάνεις (video)

Τα επεισόδια στο ΑΠΘ όπως τα περιγράφουν οι αντιπρυτάνεις (video)

Τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη (18/3/2015), στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), περιγράφουν οι αντιπρυτάνεις του Ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν από περίπου 100 φοιτητές προσπάθησαν να εισβάλουν στην αίθουσα του 7ου ορόφου του κτηρίου διοίκησης του ΑΠΘ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Οι φοιτητές που προσπάθησαν να εισβάλουν στην αίθουσα είχαν ως βασικό αίτημα πως οι συνεδριάσεις της Συγκλήτου πρέπει να είναι ανοιχτές στο κοινό.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας φύλακας, ενώ προκλήθηκαν και ζημιές στην πόρτα της αίθουσας από τους φοιτητές κατά την προσπάθειά τους να εισβάλουν στον χώρο. Επίσης έβαλαν και φωτιά στην πόρτα σε μία προσπάθειά τους να ανοίξουν την πόρτα.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Λαόπουλος, αντιπρύτανης του ΑΠΘ, στο Mega: «Έβαλαν χαρτί φλεγόμενο κάτω από την πόρτα για να πάρει φωτιά η μοκέτα. Η κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα, για τραυματισμούς ανθρώπων που βρίσκονταν πίσω από την πόρτα».

Oι φοιτητές απαιτούσαν εκβιαστικά να μπουν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, επιτέθηκαν με μανία στους φύλακες, χτυπώντας τους με κλωτσιές και με μπουνιές, ενώ ένας από τους συναδέλφους του τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. «Έκαναν ντου και χτύπησαν με γροθιά τον έναν φύλακα και τον χτύπησαν και στα γεννητικά του όργανα», αναφέρει ένας από τους φύλακες για τα επεισόδια.

Τα μέλη της Συγκλήτου παρέμειναν εγκλωβισμένα στην αίθουσα για περίπου δύο ώρες καθώς η κλειδαριά της αίθουσας είχε μπλοκάρει και κλήθηκε κλειδαράς προκειμένου να την ανοίξει.

Στην συνέχεια οι φοιτητές πραγματοποίησαν κατάληψη στο κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ που διήρκησε έως και το απόγευμα της Παρασκευής (20/3/2015), οπότε και έληξε.

Σχετικές ειδήσεις