Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι: Δεν φρουρούσαμε τη Βίκυ Σταμάτη

Νewsbomb

Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι: Δεν φρουρούσαμε τη Βίκυ Σταμάτη

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν έχουν αρμοδιότητα να φρουρούν κρατούμενους εκτός των φυλακών τονίζει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της.

«Έχουν συνηθίσει να μας θεωρούν τον αποδιοπομπαίο τράγο και να μας καταλογίζουν ότι κακό και στραβό συμβαίνει στον χώρο των ελληνικών φυλακών. Εμείς από την άλλη δεν πρόκειται να το συνηθίσουμε ποτέ» αναφέρει η Ομοσπονδία.

«Για ακόμη μια φορά λοιπόν ελαφρά την καρδία, μας κατηγορήσανε για την απόδραση της Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν φρουρούσαν την Βίκυ Σταμάτη. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν έχουν την αρμοδιότητα και την ευθύνη φρούρησης κρατουμένων εκτός των φυλακών» προσθέτει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωση.

«Για την φύλαξη των κρατουμένων εκτός των καταστημάτων κράτησης υπάρχει άλλη ανεξάρτητη υπηρεσία από εμάς, η οποία ονομάζεται εξωτερική φρουρά και η οποία υπάρχει σε όλα τα καταστήματα με σκοπό την μεταγωγή και την φύλαξη των κρατουμένων εκτός των φυλακών ενώ διοικείται μάλιστα από αξιωματικούς της ελληνικής αστυνομίας και εποπτεύετε από την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης» σημειώνεται.

«Στην περίπτωση την δική μας, που φυλάμε κρατουμένους εντός των φυλακών, τα κλειδιά και την ευθύνη φύλαξης τους την έχουμε εμείς. Στην περίπτωση της Βίκυ Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο όπως και κάθε άλλου κρατουμένου που βρίσκεται εκτός των φυλακών, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν την ευθύνη των κλειδιών του δωματίου νοσηλείας την έχει το νοσηλευτικό προσωπικό, το διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος ή η εξωτερική φρουρά που έχει την ευθύνη της φρούρησης των κρατουμένων» συμπληρώνουν οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved