ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2015: Τα «ευλογημένα» στυλό και οι ευχές του Μητροπολίτη (photo)

Πανελλήνιες 2015: Τα «ευλογημένα» στυλό και οι ευχές του Μητροπολίτη (photo)

Viral έγινε μέσα σε λίγες ώρες η φωτογραφία που απεικονίζει τον Μητροπολίτη Κομοτηνής να δωρίζει στυλό σε μαθητές που διαγωνίζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Το «ευλογημένο» στυλό όπως ονομάστηκε από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ποικίλα σχόλια στο διαδίκτυο, παρά το γεγονός πως δεν πρόκειται για κάτι το ιδιαίτερα ασυνήθιστο για την περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας (18/5), όταν η φωτογραφία από τη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε την περασμένη Παρασκευή (15/5) στη Μητρόπολη Κομοτηνής.

Στη φωτογραφία διακρίνεται ένα καλάθι με στυλό και ο Μητροπολίτης που τα διαθέτει στους μαθητές.

Η Μητρόπολη της Κομοτηνής, όπως άλλωστε και όλες οι Μητροπόλεις της Θράκης τέλεσαν αντίστοιχες θρησκευτικές τελετές για την «πνευματική ενίσχυση των μαθητών που διαγωνίζονται στις πανελλήνιες».

Απευθυνόμενος προς τα παιδιά που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ζήτησε από τους μαθητές να προσευχηθούν στον Θεό ενώ τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους, δωρίζοντάς τους από ένα στυλό με χαραγμένη την ευχή «ο Θεός μαζί σου».

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, όπου επίσης ο εκεί Μητροπολίτης δώρισε από έναν στυλό στους μαθητές ενώ και στη Μητρόπολη Ξάνθης τελέσθηκε Θεία Λειτουργία για τους μαθητές.

Δείτε την φωτογραφία στην παραπάνω gallery.

Πηγή: thrakitoday.com

Σχετικές ειδήσεις