ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλειάδης για σκάνδαλο ΑΤΕ: Η ζημία για το δημόσιο μπορεί να υπερβαίνει τα 5 δισ.

Βασιλειάδης για σκάνδαλο ΑΤΕ: Η ζημία για το δημόσιο μπορεί να υπερβαίνει τα 5 δισ.

Ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε για το μεγάλο σκάνδαλο με τα «αμαρτωλά» δάνεια της ΑΤΕ, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε ότι χορηγήθηκαν 1.300 δάνεια, τα οποία δεν αποπληρώθηκαν ποτέ. Η συνολική ζημία για το Δημόσιο ενδέχεται να ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ, πρόσθεσε.

«Το ποσό μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερο. Ήδη έχουν γίνει δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων... Ήρθε η ώρα επιτέλους οι υπεύθυνοι να πληρώσουν τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων», δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης, σημειώνοντας ότι τα δάνεια αυτά προορίζονταν για ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα. Η Αγροτική Τράπεζα σταδιακά άρχισε να ασκεί πολιτική δανείζοντας σε ευυπόληπτους πολίτες που «αυτή την περίοδο κουνάνε το δάχτυλο», τόνισε με νόημα.

«Εμάς μας ενδιαφέρει τώρα οι ένοχοι να κριθούν και το δημόσιο να αποζημιωθεί», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα, καθώς το πόρισμα που διαβιβάστηκε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες στην Εισαγγελία της Αθήνας περιέχει στοιχεία «φωτιά» για τις παράνομες χορηγήσεις δανείων από την Αγροτική Τράπεζα σε διάφορα πρόσωπα και φορείς κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 μέχρι το 2012.

Σχετικές ειδήσεις