Οργίλη ανακοίνωση της Ένωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τη βία
Οργή, αγανάκτηση αλλά και αμηχανία εκφράζει η Ελληνική...
Οργή, αγανάκτηση αλλά και αμηχανία εκφράζει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας. Σε ανακοίνωση της η Ένωση εκφράζει την «απόλυτη αντίθεσή της στη χρήση βίας, από όπου κι εάν προέρχεται, σε νόμιμες διαδηλώσεις».
Τονίζει επιπλέον ότι «η Αστυνομία δεν είναι συμμορία να χτυπά αδιακρίτως» και επισημαίνει ότι «μία διαδήλωση διατηρεί το νόμιμο και ειρηνικό χαρακτήρα της ακόμα και όταν μία μειοψηφία εκτοξεύει πέτρες, ακόμα και μολότοφ, στα ΜΑΤ. Ως εκ τούτου, η διάλυσή της είναι παράνομη».
Επιπλέον, υπογραμμίζεται η «διάχυτη πεποίθηση ότι η βία και τα χημικά δεν αποτελούν πλέον κυρίως μέσο διάλυσης μιας ομάδας που εκτρέπεται σε πράξεις βίας : στην πράξη, αποδέκτης τους είναι ο γενικός πληθυσμός, ο καθένας μας, είτε βρίσκεται εκεί είτε όχι, με σκοπό ώστε αύριο να ξημερώσει μια νέα μέρα σε ένα κενό Σύνταγμα. Κενό Σύνταγμα πράγματι…»