Πανελλήνια κινητοποίηση ενάντια στον φράχτη της Ειδομένης

Newsbomb

Πανελλήνια κινητοποίηση ενάντια στον φράχτη της Ειδομένης

Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσεων ενάντια στα σύνορα, το Συντονιστικό ενάντια στο φράχτη του Έβρου διοργανώνει σήμερα Σάββατο (06/02), μια πανελλαδική κινητοποίηση «ενάντια στο φράχτη της Ειδομένης και στην Ευρώπη - φρούριο».

«Ο φράχτης στον Έβρο ήταν ο πρώτος που στήθηκε στην Ευρώπη, οδηγώντας σε εκατοντάδες θανάτους στο Αιγαίο», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου για τη σημερινή κινητοποίηση, το μέλος του Συντονιστικού Γρηγόρης Τσιλιμαντός και πρόσθεσε πως «πάγια θέση των κρατούντων είναι ότι πρόσφυγες και μετανάστες αποτελούν υγειονομική απειλή- κάτι που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε- και συμβάλλουν στην πολιτιστική και πληθυσμιακή αλλοίωση των χωρών υποδοχής».

«Υπέθεσαν», τονίζει ο κ. Τσιλιμαντός, «ότι ο φράχτης θα λειτουργούσε αποτρεπτικά αλλά, αντίθετα, οι άνθρωποι που αποφασίζουν να φύγουν από τις χώρες τους, ρισκάρουν ακόμα και με τον θάνατο».

Αναφερόμενος στα hotspots, εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα μετατραπούν σε «στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Το κάλεσμα για την κινητοποίηση ήταν προγραμματισμένο για τις 10 το πρωί του Σαββάτου, στο άγαλμα Βενιζέλου από όπου, λεωφορεία θα μετέφεραν τον κόσμο στην Ειδομένη.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved