ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσφυγες ξενάγησε στην Ακρόπολη ο Αριστείδης Μπαλτάς (photos)

Πρόσφυγες ξενάγησε στην Ακρόπολη ο Αριστείδης Μπαλτάς (photos)

Πρόσφυγες υποδέχθηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το πρωί της Δευτέρας (09/05), ο υπουργόςΠολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, ο υπουργός υποδέχθηκε ομάδα προσφύγων, η οποία αποτελούνταν κυρίως από οικογένειες που φιλοξενούνται στους χώρους του Ελαιώνα και του Σχιστού, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Σκοπός της επίσκεψης των προσφύγων ήταν η διεθνής ευαισθητοποίηση σχετικά με το ζήτημα του προσφυγικού.

«Θέλουμε η Ευρώπη να ξαναβρεί τις συγκριτικές αξίες της δημοκρατίας, της ανοχής, της αναγνώρισης του άλλου χωρίς διακρίσεις φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού» ανέφερε ο κ. Μπαλτάς υποδεχόμενος περίπου εκατό πρόσφυγες.

Ο κ. Μπαλτάς χαρακτήρισε τη σημερινή επίσκεψη των προσφύγων ξεχωριστή καθώς οι Έλληνες «θέλουμε να δείξουμε ότι η φιλοξενία ανάμεσα σε λαούς δεν είναι μόνο υλική αλλά και ηθική, ιστορική».

Επίσης, συνέδεσε ιδιαίτερα τη Συρία και την καταστροφή της Παλμύρας με την επακόλουθη αρχαιοκαπηλεία, για να τονίσει τη σημασία της ακεραιότητα των μνημείων: «Ούτε ο Παρθενώνας είναι ακέραιο μνημείο από αυτή την άποψη», υπογραμμίζοντας την παγκόσμια κινητοποίηση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Μετά την επίσκεψή τους, οι πρόσφυγες ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και του πολιτιστικού οργανισμού Flux Laboratory.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις