ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφώνημα για βόμβα στο ΣτΕ - Διακόπηκε η συνεδρίαση για τις τηλεοπτικές άδειες (pics)

Τηλεφώνημα για βόμβα στο ΣτΕ - Διακόπηκε η συνεδρίαση για τις τηλεοπτικές άδειες (pics)

Συναγερμός στην Αστυνομία το πρωί της Παρασκευής (14/10), μετά από δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτησηβόμβας στο κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το πρώτο τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε στις 10:07 και το δεύτερο δύο λεπτά αργότερα, στις εφημερίδες «Βήμα» και «Εφημερίδα των συντακτών» αντίστοιχα, δίνοντας περιθώριο 45 λεπτών για την ενεργοποίηση της βόμβας.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που προχωρούν σε εξονυχιστικό έλεγχο του χώρου.

Η κρίσιμη -δεύτερη- συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ζήτημα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, που είχε ξεκινήσει, διακόπηκε.

Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν η συνεδρίαση διακόπηκε οριστικά για σήμερα και θα συνεχιστεί άλλη ημέρα ή αν τα μέλη του ΣτΕ θα επιστρέψουν για να συνεχίσουν εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμενόταν σύμβουλοι να αναπτύξουν τις απόψεις τους και στη συνέχεια να ψηφίσουν επί του παραδεκτού και του εννόμου συμφέροντος. Από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα εξαρτηθεί εάν θα προχωρήσουν ή όχι οι δικαστές στο επόμενο στάδιο.

Στις δύο διασκέψεις συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου, θα συμμετέχουν τρεις αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και τρεις πάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου).

Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας, Γιώργος Παπαγεωργίου. Οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών συζητήθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.

Η διάσκεψη της Τετάρτης που ξεκίνησε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σε υψηλούς τόνους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το πρώτο κεφάλαιο στη διάσκεψη ήταν το παραδεκτό ή μη των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών. Αυτό αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσουν στην ουσία των προσφυγών και να κρίνουν τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την προχθεσινή, πεντάωρη διάσκεψη ο εισηγητής της υπόθεσης, Γεώργιος Παπαγεωργίου, υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες.



Σχετικές ειδήσεις