ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τηλεοπτικές άδειες: Υπέρ της απόρριψης των προσφυγών η εισήγηση στο ΣτΕ

Τηλεοπτικές άδειες: Υπέρ της απόρριψης των προσφυγών η εισήγηση στο ΣτΕ

Οξυμένο κλίμα και αντιπαράθεση μεταξύ του εισηγητή της υπόθεσης Γεώργιου Παπαγεωργίου και ορισμένων συμβούλων υπήρξε και κατά τη χθεσινή 5ώρη διάσκεψη για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Ο εισηγητής υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες

Όλη η χθεσινή διάσκεψη αναλώθηκε στο προκαταρκτικό στάδιο του παραδεκτού και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών (νέων και παλαιών) με τον εισηγητή της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, να υποστηρίζει ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες κατά το πρώτο στάδιο και να μην προχωρήσουν ως εκ τούτου οι συνάδελφοί του στην ουσία της υπόθεσης. Σημειώνεται πως εάν δεν λυθούν τα νομικά αυτά θέματα οι δικαστές δεν μπορούν να εισέλθουν στον πυρήνα των συνταγματικών ζητημάτων, που έχουν τεθεί από τους προσφεύγοντες τηλεοπτικούς σταθμούς.

Κατά την αυριανή δεύτερη και καθοριστική διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, θα κριθεί οριστικά το πρώτο στάδιο των νομικών ζητημάτων που έχουν τεθεί για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Εφόσον ξεπεραστεί ο σκόπελος αυτός τότε οι 31 δικαστές θα προχωρήσουν στην ουσία της υπόθεσης, προκειμένου να κριθεί το Συνταγματικό και νομικό σκέλος των αιτήσεων ακυρώσεων των καναλαρχών, αλλά και η τύχη των αδειών.

Πάντως, κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει εάν θα υπάρξει και άλλη τρίτη διάσκεψη.

Όπως είναι γνωστό, στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, ΑΝΤ1, Epsilon TV (E-TV), Mega Channel, ΣΚΑΪ, Star Channel και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών και ζητούν την ακύρωση των κυβερνητικών αποφάσεων για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Ένωση Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ

Παράλληλα, η προγραμματισμένη για σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά τη διάσκεψη της περασμένης εβδομάδας όπου ματαιώθηκε λόγω της γνωστής έντασης που υπήρξε και την αντιπαράθεση του πρόεδρου του ΣτΕ με συμβούλους Επικρατείας, ο κ. Σακελλαρίου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για τους λόγους της ματαίωσης της επίμαχης διάσκεψης.

Στη συνέχεια η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ εξέδωσε με τη σειρά της δική της ανακοίνωση, η οποία ουσιαστικά συνταυτιζόταν με την άποψη του κ. Σακελλαρίου.

Κατόπιν αυτού, οι αντιπρόεδροι του ΣτΕ Χρήστος Ράμμος και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, με αφορμή την ανακοίνωση της Ένωσης, με σκληρές επιστολές τους παραιτήθηκαν από μέλη του συνδικαλιστικού τους φορέα.

Μετά τις δύο αυτές παραιτήσεις συγκλήθηκε για σήμερα γενική συνέλευση για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, χωρίς όμως να υπάρξει απαρτία και τελικά αναβλήθηκε.

Σχετικές ειδήσεις