ΕΛΛΑΔΑ

Γενική Απεργία: «Παραλύει» το κέντρο της Αθήνας - Ξεκίνησαν οι πορείες διαμαρτυρίας (photo)

Γενική Απεργία: «Παραλύει» το κέντρο της Αθήνας - Ξεκίνησαν οι πορείες διαμαρτυρίας (photo)

Ειδήσεις για γενική απεργία: Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης (24/11) ξεκίνησε από την πλατεία Ομόνοιας η προγραμματιζόμενη πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕκαι αντιστοίχως η πορεία διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ από την πλατεία Κλαυθμώνος,κατευθυνόμενες και οι δυο προς το Σύνταγμα.

Ρεπορτάζ Λευτέρης Σουχάιμπ

Οι δυο πορείες διαλύθηκαν λίγο μετά της 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (24/11) αφού ολοκλήρωσαν την διαδρομή τους έξω από το Κοινοβούλιο. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν καθηγητές, δάσκαλοι, ναυτικοί, ΠΟΕ ΟΤΑ και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι διαδηλωτές με σημαίες και πανό φώναζαν συνθήματα κατά των μνημονίων και της κυβένρησης.

Μετά τη διάλυση του πλήθους άνοιξαν σταδιακά οι λεωφόροι της Βασιλίσσης Σοφίας, της Σταδίου και η οδός Πανεπιστημίου.

Δηλώσεις Παναγιώτη Λαφαζάνη

Μήνυμα «αντιμνημονιακής ανατροπής» έστειλε από την πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπογραμμίζοντας πως, «Η κυβέρνηση είναι δυστυχώς έτοιμη να προχωρήσει μαζί με την αξιολόγηση σε ένα τέταρτο μνημόνιο».

Ο ίδιος πρόσθεσε στη συνέχεια, «Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από τα μνημόνια όσο συνεχίζονται οι πολιτικές πρόσθεσης στα ευρωπαϊκά κατεστημένα και στο ΔΝΤ».

pame omonoia 2

Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι αντί να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες οργανικά κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών ανακυκλώνοντας το ήδη ολιγάριθμο υπαλληλικό προσωπικό.

Παράλληλα γενική απεργία έχει εξαγγείλει για σήμερα, Πέμπτη (24/11) και η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζοντας συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, αντιδρώντας στις νέες αλλαγές στα εργασιακά.

apergia pame omonia 5

Όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ, το επόμενο διάστημα κυβέρνηση και δανειστές ετοιμάζουν νέες ανατροπές.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως, «διανύεται μια περίοδος κατά την οποία εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπου, μεταξύ άλλων, στο Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών που σταδιακά με τις μετακινήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες θα αλλάζουν και οι σχέσεις εργασίας».

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κανονικά θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς (Μετρό, Τραμ, Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Προαστιακός), ενώ οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Νοσοκομεία και δομές Υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές, λόγω της συμμετοχής γιατρών και εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας στην 24ωρη απεργία.

Παράλληλα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έχει προγραμματίζει και παναττική στάση εργασίας στις 14 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 15:00, και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 10:00.

«Δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια

Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 12:01, μετά τα μεσάνυχτα, της Πέμπτης.

Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προγραμματίσει τροποποιήσεις των προγραμματισμένων δρομολογίων τους λόγω της απεργίας και οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις