ΕΛΛΑΔΑ

Θα «κατασκηνώσουν» στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι πυροσβέστες

Θα «κατασκηνώσουν» στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι πυροσβέστες

Αποφασισμένοι να μείνουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με τη μονιμοποίησή τους είναι οι χιλιάδες πυροσβέστες 5ετίας - Τι απαντά το υπουργείο με ανακοίνωσή του

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ – ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Ένταση προκλήθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης (08/02) όταν όταν μία διμοιρία των ΜΑΤ πλησίασε την είσοδο του υπουργείου, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι πυροσβέστες.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, οι συγκεντρωμένοι ανέβασαν τα ρολά, έσπασαν την γυάλινη κεντρική είσοδο του υπουργείου και εισέβαλαν στο ισόγειο, περιμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων τους με την κυρία Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση τους, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι είναι σύμφωνη να δοθεί λύση στο πρόβλημα της μονιμοποίησής τους, ωστόσο πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη και των υπουργών Νίκου Τόσκα και Γιώργου Χουλιαράκη.

Εκπρόσωποί τους θα επισκεφτούν τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να επιδιώξουν συναντήσεις με τους κ.κ. Γιώργο Χουλιαράκη και Νίκο Τόσκα. Ωστόσο, αποφάσισαν να «κατασκηνώσουν» όλο το βράδυ έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εν αναμονή των εξελίξεων από τις νέες επαφές που θα έχουν με τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης.

Ωστόσο, το υπουργείο με ανακοίνωση υπόσχεται ότι άμεσα θα κατατεθεί διάταξη για την μονιμοποίηση τους, «δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Θυμίζουμε ότι οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης πραγματοποιούν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ζητούν τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012 λήγει αύριο, Πέμπτη (09/02/2017).

Μετά την πορεία τους προς το αρχηγείο του ΠΣ, στην οδό Μουρούζη, οι πυροσβέστες πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου κοινοποίησαν τα αιτήματά τους.

Σχετικές ειδήσεις